Σάλος με τον Μπέλιγχαμ: Αποκάλεσε «βιαστή» τον Γκρίνγουντ και κινδυνεύει με τιμωρία (vid)

Σάλος με τον Μπέλιγχαμ: Αποκάλεσε «βιαστή» τον Γκρίνγουντ και κινδυνεύει με τιμωρία (vid)

Κώστας Τόπας 08:23 - 02.02.2024

Η Χετάφε κατήγγειλε τον Τζουντ Μπέλιγχαμ στους αξιωματούχους της La Liga αφού ο Άγγλος μέσος φέρεται να αποκάλεσε τον Μέισον Γκρίνγουντ «βιαστή», κατά τη διάρκεια του αγώνα τους με τη Ρεάλ Μαδρίτης το βράδυ της Πέμπτης (01/02).

Το περιστατικό συνέβη στη νίκη της Ρεάλ με 2-0 επί της Χετάφε, όταν ο Τζουντ Μπέλιγχαμ αντιμετώπισε τον Μέισον Γκρίνγουντ. Αφού η μπάλα έφυγε εκτός παιχνιδιού, η τηλεοπτική κάμερα «συνέλαβε» τον αστέρα των «μερένχες» να λέει μια δισύλλαβη λέξη προς τον Γκρίνγουντ και συγκεκριμένα να τον αποκαλεί «βιαστή».

Μετά το τελευταίο σφύριγμα, η Cadena SER αναφέρει ότι η Χετάφε ζήτησε από τον εκπρόσωπο της La Liga στον αγώνα να συμπεριληφθεί η προσβολή του Μπέλιγχαμ στην επίσημη αναφορά του αγώνα, η οποία θα μπορούσε στη συνέχεια να ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό. Ο Άγγλος αστέρας των Μαδριλένων, εάν κατηγορηθεί και κριθεί ένοχος από τη La Liga, θα μπορούσε να τιμωρηθεί ως αποτέλεσμα, αν και παραμένει ασαφές εάν οι αξιωματούχοι θα λάβουν μέτρα.

Ο αγώνας της Πέμπτης ήταν η πρώτη φορά που ο Μπέλιγχαμ αντιμετώπισε τον Γκρίνγουντ στην ισπανική κορυφαία κατηγορία από τότε που ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εντάχθηκε στη Χετάφε ως δανεικός τον Σεπτέμβριο.

Ο Γκρίνγουντ μετακόμισε στην Ισπανία λίγο πριν το φινάλε της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, αφού η Γιουνάιτεντ διεξήγαγε εσωτερική έρευνα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο 22χρονος θα έπρεπε να ξαναρχίσει την καριέρα του αλλού μετά τη σύλληψή του τον Ιανουάριο του 2022 για απόπειρα βιασμού και σεξουαλική επίθεση. 

Όταν ρωτήθηκε για την υποτιθέμενη προσβολή του Μπέλιγχαμ προς τον Γκρίνγουντ, ο πρώην διαιτητής της La Liga, Ιτουράλντε Γκονζάλες, είπε στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό Cadena SER: «Μπορεί να τιμωρηθεί αν όντως το λέει αυτό, αλλά αν η Χετάφε θέλει να υπερασπιστεί τον παίκτη της, αυτό που μπορεί να κάνει είναι να πάει την υπόθεση στην Επιτροπή. Η Λίγκα θα κάνει ό,τι πρέπει, αλλά μπορούν να εμφανιστούν στην Επιτροπή με αυτές τις εικόνες και να τον κατηγορήσουν για όσα είπε».