Στα 19 του ο Μπέλιγχαμ έγινε ο ακριβότερος Βρετανός ποδοσφαιριστής μαζί με τα μπόνους (vids)

Τζουντ Μπέλιγχαμ

i

©Intime

Στα 19 του ο Μπέλιγχαμ έγινε ο ακριβότερος Βρετανός ποδοσφαιριστής μαζί με τα μπόνους (vids)

Κώστας Τόπας 15:07 - 14.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:12 - 14.06.2023

Μόλις στο 19ο έτος της ηλικίας του, ο Τζουντ Μπέλιγχαμ έγινε με την μεταγραφή του στην Ρεάλ Μαδρίτης, ο ακριβότερος Βρετανός ποδοσφαιριστής μαζί με τα μπόνους!

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ ολοκλήρωσε επίσημα τη μετακίνησή του από την Μπορούσια Ντόρτμουντ στη Ρεάλ Μαδρίτης, έναντι 103 εκατομμυρίων ευρώ και μαζί με τα μπόνους, η συμφωνία φέρεται να έκλεισε περί τα 130 εκατομμύρια ευρώ. Ο 19χρονος μέσος θα γίνει ο έκτος Άγγλος παίκτης που θα παίξει στη Ρεάλ Μαδρίτης, ακολουθώντας τα χνάρια των Λόρι Κάνιγχαμ, Στιβ ΜακΜάναμαν, Τζόναθαν Γούντγκεϊτ, Μάικλ Όουεν και Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης επιβεβαίωσε ότι ο νεαρός αστέρας υπέγραψε εξαετές συμβόλαιο και την Πέμπτη (15/06) αναμένεται να γίνει η παρουσίασή του στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Ετσι, ο Μπέλιγχαμ θα είναι κάτοικος Μαδρίτης μέχρι το καλοκαίρι του 2029, όταν θα ήταν 25 ετών.

Η ισπανική εφημερίδα «Cadena SAR» ισχυρίζεται ότι η ρήτρα αποδέσμευσής του έχει οριστεί στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ, αν και αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα. Η «Marca» από την πλευρά της αναφέρει ότι ο Μπέλιγχαμ  ανέφερε τον Μάιο ότι ο Άγγλος διεθνής να κερδίζει 15 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και 1,17 εκατομμύρια ευρώ το μήνα.

Η συμφωνία με την Ρεάλ, έκανε τον 19χρονο έναν από τους πιο ακριβούς παίκτες στο ισπανικό ποδόσφαιρο - και η Ρεάλ θα ελπίζει ότι θα έχει κορυφαίες επιδόσεις στον αγωνιστικό χώρο για να τους βοηθήσει να κερδίσουν το τρόπαιο του Champions League την επόμενη σεζόν.

Μπέλιγχαμ: Από το ταπεινό ξεκίνημα στις μεγαλύτερες σκηνές του ποδοσφαίρου (vids)
LA LIGA

14:33 - 14.06.2023

Μπέλιγχαμ: Από το ταπεινό ξεκίνημα στις μεγαλύτερες σκηνές του ποδοσφαίρου (vids)

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του σε ηλικία 17 ετών παίρνοντας μεταγραφή στη Ντόρτμουντ από την ομάδα της καρδιάς του, Μπέρμιγχαμ. Σήμερα αποτελεί και με τη βούλα παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έντυσε στα «λευκά» τον Άγγλο διεθνή μεσοεπιθετικό έναντι 103 εκατομμυρίων ευρώ.

Στους Βεστφαλούς ο Μπέλιγχαμ αγωνίστηκε για μια τριετία και συνολικά κατέγραψε 132 εμφανίσεις με απολογισμό 25 γκολ και 25 ασίστ, κατακτώντας μάλιστα το Κύπελλο Γερμανίας το 2021. Επιπλέον έγινε ο νεαρότερος σκόρερ σε ηλικία 17 ετών και 77 ημερών, τον Σεπτέμβρη του 2020, ενώ, ακόμα νωρίτερα, είχε γίνει ο νεαρότερος ever που πραγματοποίησε ντεμπούτο για την Μπέρμιγχαμ, σε ηλικία 16 ετών και 38 ημερών!