Μπένετ και παρατηρητής διαιτησίας δεν τιμωρούν τον Βάτσιο για την αποβολή στο Ολυμπιακός Β - Κηφισιά!
i

Βάτσιος/©Twitter

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Μπένετ και παρατηρητής διαιτησίας δεν τιμωρούν τον Βάτσιο για την αποβολή στο Ολυμπιακός Β - Κηφισιά!

Ανδρέας Σερεβέτας • 11:03 - 08.01.2023 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Ο επικεφαλής στην ΚΕΔ έκρινε σωστή την κόκκινη κάρτα που έδειξε ο διαιτητής στο ματς Ολυμπιακός Β - Κηφισιά.

Η αποβολή του Κωστή με απευθείας κόκκινη κάρτα για το φάουλ που έκανε στον Ταλάλ κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός Β - Κηφισιά, προκάλεσε την οριστική διακοπή της αναμέτρησης. Ο διαιτητής Άρης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής) απέβαλε δίχως δεύτερη σκέψη τον «ερυθρόλευκο» ποδοσφαιριστή, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις από την πλευρά των γηπεδούχων. 

Όταν ηρέμησαν τα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο, ο Βάτσιος και οι συνεργάτες του πήγαν στα αποδυτήρια, όπου παρέμειναν για περίπου 40 λεπτά. Μόλις επέστρεψαν στο γήπεδο ενημερώθηκαν από την πλευρά του Ολυμπιακού Β ότι δεν η ομάδα επιθυμούσε να συνεχίσει στο παιχνίδι. Ο Βάτσιος έγραψε τα γεγονότα στο φύλλο του αγώνα και τη σκυτάλη θα πάρουν τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα. 

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του SPORTAL, ο διαιτητής δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει πρόβλημα για την απόφαση του στη συγκεκριμένη φάση. Έχει τη πλήρη στήριξη του Άγγλου αρχιδιαιτητή Στιβ Μπένετ, ο οποίος είδε τι συνέβη και έκρινε ότι ο ρέφερι της αναμέτρησης εφάρμοσε σωστά τον κανονισμό. Την ίδια άποψη, την οποία κατέγραψε στην έκθεση του, είχε και ο παρατηρητής διαιτησίας Γιάννης Κουζάκης (Θεσσαλίας). 

Ο Βάτσιος είδε ότι ο παίκτης του Ολυμπιακού Β βρήκε με τις τάπες του παπουτσιού του τον Ταλάλ στον αχίλλειο τένοντα. Έκρινε ότι ο Κωστή δεν είχε την πρόθεση να κινηθεί προς την μπάλα αλλά ξεκάθαρα προς τον αντίπαλο για να του κάνει φάουλ. Οι διαιτητές έχουν πάρει σχετική οδηγία για τέτοιες φάσεις. 

Η στιγμή που αποχωρούν o Βάτσιος και οι βοηθοί του από το Ολυμπιακός Β' - Κηφισιά και η οριστική διακοπή (vids)
SUPER LEAGUE 2

18:31 - 07.01.2023

Η στιγμή που αποχωρούν o Βάτσιος και οι βοηθοί του από το Ολυμπιακός Β' - Κηφισιά και η οριστική διακοπή (vids)

Ένα ακόμα ματς του Ολυμπιακού Β' ολοκληρώθηκε με ανορθόδοξο τρόπο, με την κόκκινη του Βάτσιου στον Κωστή να πυροδοτεί ένταση και στο τέλος την αποχώρηση των «ερυθρόλευκων».

Είναι υποχρεωμένοι να δείξουν την κόκκινη κάρτα στον παίκτη, που κάνει την παράβαση, από τη στιγμή που έχει χτυπήσει τον αντίπαλο στο συγκεκριμένο σημείο του ποδιού. Ο λόγος είναι ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να τερματίσει την καριέρα του αντιπάλου και όχι απλά να τον τραυματίσει σοβαρά. Από το 2019 οι ρέφερι είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και «ευαίσθητοι» σε παρόμοια μαρκαρίσματα.  

Ο Βάτσιος δεν είχε άλλη επιλογή. Η ενέργεια του Κωστή ξεπερνούσε τα όρια της διαχείρισης της φάσης από την πλευρά του διαιτητή. Ο Βάτσιος δεν μπορούσε να καταλογίσει απλό φάουλ ή έστω να δείξει την κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Ολυμπιακού Β. Πήρε την απόφαση, βάσει του κανονισμού και δικαιώθηκε από την ΚΕΔ.