Ο Ντι Μαρία έδωσε τη νίκη στη Μπενφίκα στο κλάσικο με την Πόρτο και την ανέβασε στην κορυφή

Άνχελ Ντι Μαρία

i

©prtscr

Ο Ντι Μαρία έδωσε τη νίκη στη Μπενφίκα στο κλάσικο με την Πόρτο και την ανέβασε στην κορυφή

Ορέστης Καδδάς 00:21 - 30.09.2023 / Ανανεώθηκε: 00:23 - 30.09.2023

Μεγάλη νίκη στο «κλάσικο» πήρε η Μπενφίκα με 1-0 επί της Πόρτο χάρη στο γκολ του Άνχελ Ντι Μαρία και ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Μπενφίκα και Πόρτο αναμετρήθηκαν για το πρώτο πορτογαλικό «κλάσικο» της χρονιάς με τους «Αετούς» της Λισαβόνας να παίρνουν τη μεγάλη νίκη με 1-0 χάρη στο γκολ του Άνχελ Ντι Μαρία στο 68'. Με αυτήν της τη νίκη η ομάδα του Ρόγκερ Σμίντ πέρασε την ομάδα από το Οπόρτο και πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας την Πόρτο στην 3η.

Η φάση που σημάδεψε το ντέρμπι ήταν η αποβολή του Φάμπιο Καρντόσο στο 19' με απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Νταβίντ Νέρες που έβγαινε τετ α τετ με τον Ντιόγκο Κόστα. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, καθώς ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός βρήκε πρώτα την μπάλα, πριν την ανατροπή του Βραζιλιάνου, αλλά ο Πινέιρο δεν άλλαξε την απόφασή του.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Η ομάδα του Σέρζιο Κονσεϊσάο κυρίως αμυνόταν, ενώ η Μπενφίκα έβγαζε τη μια φάση μετά την άλλη σε κάποια διαστήματα.

Στο 53' ο Ορκάν Κοκτσού είχε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αλλά είδε το σουτ να σταματάει στο δοκάρι του Κόστα. Τρία λεπτά αργότερα, ήταν σειρά του Νέρες να μην πετύχει γκολ, καθώς έπειτα από μπαλιά διαβήτη του Ντι Μαρία έστειλε τη μπάλα πάνω στον Ντιόγκο Κόστα, που έκανε ότι μπορούσε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα για να κρατήσει το «μηδέν». 

Τη λύτρωση έφερε ο πρωταθλητής κόσμου με την Αργεντινή, Άνχελ Ντι Μαρία στο 68'. Ο Νέρες γύρισε τη μπάλα στην περιοχή και ο Ντι Μαρία την «έσκαψε» όμορφα πάνω από τον Ντιόγκο Κόστα, που δεν κατάφερε να αποσβήσει και αυτό το σουτ. 

Η βαθμολογία στην Πορτογαλία: