Τρομερό πικάρισμα των οπαδών της Μπενφίκα σε εκτός έδρας αγώνα της Πόρτο – Πανό με το 38ο πρωτάθλημα (vid)

Τρομερό πικάρισμα των οπαδών της Μπενφίκα σε εκτός έδρας αγώνα της Πόρτο – Πανό με το 38ο πρωτάθλημα (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 12:35 - 16.09.2023 / Ανανεώθηκε: 12:38 - 16.09.2023

Οι οπαδοί της Μπενφίκα σήκωσαν πανό με το 38ο πρωτάθλημα για να πικάρουν τους φίλους της Πόρτο στο εκτός έδρας ματς με την Εστρέλα.

Αντιπαλότητα δεν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα φυσικά.

Στην Πορτογαλία Μπενφίκα, Πόρτο και Σπόρτινγκ Λισαβόνας έχουν τεράστια κόντρα. Ειδικά οι δύο πρώτες βέβαια. Η ομάδα της πρωτεύουσας με τον σύλλογο του Οπόρτο, του πορτογαλικού βορρά. Η Μπενφίκα κατέκτησε την περασμένη σεζόν τον τίτλο κι έφτασε τα 38 πρωταθλήματα.

Οι «Δράκοι» του Πόρτο βρίσκονται στα 30 κι αυτή τη στιγμή σε πέντε αγωνιστικές είναι πρώτοι με 13 βαθμούς, έναντι 9 των «Αετών» της Λισαβόνας, οι οποίοι ωστόσο έχουν κι έναν αγώνα λιγότερο. Η Πόρτο αργά το βράδυ της Παρασκευής αντιμετώπισε εκτός έδρας την Εστρέλα Αμαδόρα στο στάδιο «Ζοσέ Γκόμες». Η Πόρτο επικράτησε 1-0 με γκολ του Ταρεμί στο 29’ κι έτσι σκαρφάλωσε στην κορυφή.

Την αναμέτρηση, πάντως, επισκίασαν μερικοί οπαδοί της Μπενφίκα, που φρόντισαν να κάνουν καζούρα σ’ αυτούς της Πόρτο. Να σημειωθεί ότι η Αμαδόρα ανήκει στην περιφέρεια της Λισαβόνας και είναι σε απόσταση μόλις δέκα χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα.

Οπαδοί της Μπενφίκα, λοιπόν, βρέθηκαν σε μία πολυκατοικία κοντά στο γήπεδο, που βλέπει και στον αγωνιστικό χώρο. Ανέβηκαν στην ταράρσα και άπλωσαν ένα μεγάλο πανό στο οποίο ανέφεραν: «Campeoes (Πρωταθλητές)». Αντικατέστησαν όμως το πρώτο «e» και το «o» με τον αριθμό 38, όσα είναι και τα πρωταθλήματα του συλλόγου. Άναψαν επίσης καπνογόνα και φώναζαν συνθήματα για την ομάδα τους κι εναντίον της Πόρτο. Αυτό φυσικά έγινε αντιληπτό από τους οπαδούς των «Δράκων», οι οποίοι με τη σειρά τους απάντησαν με χειρονομίες και συνθήματα.

Βαριά τιμωρία από την UEFA στην Ρουμανία για τα πανό κόντρα στο Κόσοβο με πολιτικό μήνυμα (vids)
EURO

13:58 - 13.09.2023

Βαριά τιμωρία από την UEFA στην Ρουμανία για τα πανό κόντρα στο Κόσοβο με πολιτικό μήνυμα (vids)

Η Ρουμανία είναι εκτεθειμένη σε σκληρές κυρώσεις από την UEFA μετά τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση με το Κόσοβο. Από κεκλεισμένων των θυρών μέχρι να χάσει τον αγώνα στα χαρτιά και να δεχθεί βαρύ πρόστιμο.

Δείτε το βίντεο: