Ο Μεντί μένει ελεύθερος από την Σίτι πριν από τη νέα δίκη για τις κατηγορίες βιασμού
i

Μπεντζαμίν Μεντί/©(Photo by Christopher Furlong/Getty Images/Ideal Images

Ο Μεντί μένει ελεύθερος από την Σίτι πριν από τη νέα δίκη για τις κατηγορίες βιασμού

Κώστας Τόπας 09:54 - 17.06.2023 / Ανανεώθηκε: 09:54 - 17.06.2023

Ο Μπέντζαμιν Μέντι θα μείνει ελεύθερος από τη Μάντσεστερ Σίτι λίγες μέρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη της εκ νέου δίκης του για βιασμό.

Ο 28χρονος Γάλλους αμυντικός, Μπέντζαμιν Μεντί θα αποχωρήσει από τους πρωταθλητές της Premier League όταν λήξει το συμβόλαιό του στο τέλος του μήνα. Ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος έγινε ο πιο ακριβός παίκτης της Σίτι όταν εντάχθηκε στους Πολίτες από τη Μονακό για 55 εκατομμύρια ευρώ το 2017, δεν έχει παίξει για τον σύλλογο σχεδόν δύο χρόνια.

Συνελήφθη για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2020 και αργότερα τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τον σύλλογο τον Αύγουστο του 2021, αφού κατηγορήθηκε για βιασμό και σεξουαλική επίθεση πολλών διαφορετικών γυναικών. Ο Μεντί κατηγορήθηκε για επτά κατηγορίες βιασμού σε βάρος τεσσάρων γυναικών, μία κατηγορία για απόπειρα βιασμού κατά μιας πέμπτης γυναίκας και μια άλλη κατηγορία για σεξουαλική επίθεση κατά μιας έκτης γυναίκας.

Κατά τη διάρκεια μιας πεντάμηνης δίκης στο δικαστήριο του Τσέστερ, ο Μεντί είπε στους ενόρκους ότι οι γυναίκες που τον κατηγόρησαν για βιασμό είχαν όλες συναινέσει στο σεξ. Ωστόσο, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ο πρώην Γάλλος διεθνής απαλλάχθηκε ομόφωνα από έξι κατηγορίες βιασμού και μία για σεξουαλική επίθεση. Ομως η εισαγγελία ζήτησε επανάληψη δίκης για τις δύο κατηγορίες για τις οποίες οι ένορκοι απέτυχαν να καταλήξουν σε ετυμηγορία. Ετσι, η δίκη προγραμματίστηκε για τις 26 Ιουνίου.

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει πλέον επιβεβαιώσει ότι ο Μέντι θα αποχωρήσει από τον σύλλογο όταν λήξει το συμβόλαιό του στις 30 Ιουνίου, λίγες μέρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη της εκ νέου δίκης του για βιασμό.