Τρομερός Μπενζεμά, έκανε back to back χατ-τρικ ενώ νήστευε για το Ραμαζάνι (vids)

Καρίμ Μπενζεμά

i

Καρίμ Μπενζεμά/ ©Photo By Soccrates Images/ Getty Images/ Ideal Images

Τρομερός Μπενζεμά, έκανε back to back χατ-τρικ ενώ νήστευε για το Ραμαζάνι (vids)

Κώστας Τόπας 08:31 - 06.04.2023

Ο Καρίμ Μπενζεμά σημείωσε άλλο ένα χατ-τρικ για τηn Ρεάλ Μαδρίτης στην εμφατική νίκη με 4-0 επί της Μπαρτσελόνα στο Copa del Rey και το έκανε ενώ νήστευε για το Ραμαζάνι.

Ο 35χρονος Γάλλος επιθετικός, ο οποίος αυτή τη στιγμή γιορτάζει το Ραμαζάνι ως μέρος της μουσουλμανικής πίστης του, έχει αναφερθεί στο παρελθόν για τη συμμετοχή του στον ιερό μήνα της νηστείας. Μιλώντας στο «Esquire» πέρυσι, αποκάλυψε ότι η συμμετοχή στο Ραμαζάνι δεν έχει καμία επίδραση στο παιχνίδι του.

«Το Ραμαζάνι είναι μέρος της ζωής μου και η θρησκεία μου κάνει το Ραμαζάνι υποχρέωση. Για μένα είναι πολύ σημαντικό και νιώθω καλά όταν νηστεύω». Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε για τι είναι ευγνώμων στη ζωή, ο Μπενζεμά απάντησε: «Είμαι ευγνώμων που είμαι καλά στην υγεία μου».

Ο ισλαμικός ιερός μήνας ξεκίνησε την Τετάρτη 22 Μαρτίου και έκτοτε, ο Μπενζεμά αισθάνεται καλά. Αλλωστε αυτό αποδείχθηκε και στο πρόσφατο ντέρμπι της ομάδας του με την Μπαρτσελόνα. Η... διαστημική Ρεάλ Μαδρίτης διέσυρε τους «μπλαουγκράνα» στο «Καμπ Νόου» και προκρίθηκε στον τελικό του Copa Del Rey, με τον Μπενζεμά να πετυχαίνει χατ-τρικ.

Πριν από μερικές ημέρες μάλιστα, ο Γάλλος αστέρας είχε σημειώσει ακόμη ένα χατ-τρικ σε διάστημα επτά λεπτών, κόντρα στην Βαγιαδολίδ. Ως αποτέλεσμα των κατορθωμάτων του εναντίον της Μπαρτσελόνα, ο Μπενζεμά έγινε ο πρώτος παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης που σημείωσε χατ-τρικ στο «Καμπ Νόου» μετά τον Φέρεντς Πούσκας το 1963.

Εγινε επίσης ο πρώτος παίκτης των «μερένχες» μετά τον Ιβάν Ζαμοράνο το 1995 που σκοράρει τρία γκολ σε ένα «El Clasico».

Ο Μπενζεμά, ο οποίος γεννήθηκε στη Γαλλία αλλά είναι αλγερινής καταγωγής, γνωρίζει τη μεγάλη επίδραση που έχει η θρησκεία στη ζωή του.

Μιλώντας στο περιοδικό Vogue το 2019, είπε: «Η πίστη μου με βοηθά να είμαι συγκεντρωμένος κάθε μέρα. Μου φέρνει οφέλη και είναι η δύναμή μου για εμένα, την οικογένειά μου, καθώς και για τη δουλειά μου, κυριολεκτικά για τα πάντα. Πάντα με καθοδηγεί η πίστη μου και οι αξίες μου. Είναι σημαντικό για μένα να μην ξεχνάω από πού ήρθα, καθώς τα πιο απλά πράγματα στη ζωή είναι τα πιο σημαντικά».