Ατέλειωτο βασιλικό πάρτι στη Βαρκελώνη με ΜΥΘΙΚΟ Μπενζεμά!

Καρίμ Μπενζεμά

i

©Photo By Eurasia Sport Images/Getty Images/Ideal Images

Ατέλειωτο βασιλικό πάρτι στη Βαρκελώνη με ΜΥΘΙΚΟ Μπενζεμά!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:55 - 05.04.2023 / Ανανεώθηκε: 00:33 - 06.04.2023

Η... διαστημική Ρεάλ Μαδρίτης διέσυρε την Μπαρτσελόνα μέσα στο σπίτι της και προκρίθηκε στον τελικό του Copa Del Rey. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο συνήθης ύποπτος, Καρίμ Μπενζεμά, που πέτυχε χατ-τρικ!

Πω, πω, πω μια «Βασίλισσα»! Η Ρεάλ Μαδρίτης έστησε ασύλληπτο πάρτι στο Camp Nou, που θα μείνει στην ιστορία, καθώς διέσυρε την Μπαρτσελόνα με 4-0 και προκρίθηκε στον τελικό του Copa Del Rey, όπου θα αντιμετωπίσει την Οσασούνα. Χατ-τρικ από τον μυθικό Καρίμ Μπενζεμά, που είχε και την ασίστ στο γκολ του Βινίσιους.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο παιχνίδι στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» η ομάδα του Τσάβι είχε επικρατήσει με 1-0 με αυτογκόλ του Έντερ Μιλιτάο. Ωστόσο, οι «μερένχες» όχι μόνο έκαναν την ανατροπή. Αλλά την ισοπέδωσαν...

Οι «μπλαουγκράνα» μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Μόλις στο 2' είχαν μεγάλη ευκαιρία, με τον Καρβαχάλ να προλαβαίνει τον Ραφίνια πριν εκείνος στείλει την μπάλα στα δίχτυα, λίγα δευτερόλεπτα μετά φώναξαν για πέναλτι σε χέρι (ήταν στήριξης) του Αλάμπα, ενώ στο 9' απείλησαν ξανά με σουτ του Σέρτζι Ρομπέρτο που κόντραρε στα σώματα.

Στη συνέχεια η «Βασίλισσα» ισορρόπησε το ματς, που στο 11' «άγγιξε» το προβάδισμα, με τον Αραούχο να παίρνει την μπουκιά μέσα από το στόμα του Βινίσιους. Μετέπειτα ο ρυθμός έπεσε και ανέβηκε η ένταση, με το ένα σκληρό μαρκάρισμα να διαδέχεται το άλλο. Και εκεί που όλα έδειχαν πως δεν θα αλλάξει τίποτα όσον αφορά το σκορ στο πρώτο μέρος, στο 45+1' ο Μπενζεμά πήρε το ριμπάουντ έπειτα από σουτ του Βινίσιους και έκανε το 0-1.

Ο όμορφος τρόπος που τελείωσε το πρώτο ημίχρονο έκανε τους Μαδριλένους να μπουν με φόρα στην επανάληψη και να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων στο 50'. Ο Μπενζεμά βρέθηκε μόνος του στα όρια της περιοχής μετά από ασίστ του Μόντριτς και με ένα φοβερό πλασέ έκανε το 0-2. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τους Καταλανούς, έπειτα από 8 λεπτά οι «μερένχες» κέρδισαν πέναλτι σε αντικανονικό μαρκάρισμα του Αραούχο στον Βινίσιους και ο Μπενζεμά ευστόχησε από την άσπρη βούλα, γράφοντας το 0-3.

Κι όμως, ο εφιάλτης δεν είχε τελειώσει για την ομάδα του Τσάβι, που προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, αλλά μάταια. Στο 80' ο Μπενζεμά χτύπησε για ακόμη μια φορά, «παγώνοντας» ακόμα πιο πολύ το Camp Nou. Ο Βινίσιους έφυγε στον αιφνιδιασμό, έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Μπενζεμά με μια... φανταζί ασίστ και εκείνος διαμόρφωσε το τελικό 0-4, κάνοντας μάλιστα και χατ-τρικ.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Αραούχο, Μπαλντέ, Κουντέ, Αλόνσο, Κεσί, Μπούσκετς, Σέρτζι Ρομπέρτο, Ραφίνια, Γκάβι, Λεβαντόφσκι.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Κρόος, Μόντριτς (87’ Τσουαμενί), Καμαβινγκά, Βαλβέρδε, Βινίσιους (86’ Θεμπάγιος), Ροδρίγο (74’ Ασένσιο), Μπενζεμά (89’Νάτσο).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο τρόπος που μπήκε η Ρεάλ Μαδρίτης στο δεύτερο ημίχρονο και η αποφασιστικότητα που είχε κόντρα στην άψυχη Μπαρτσελόνα, την έκαναν να πάρει προβάδισμα τριών τερμάτων στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου μέρους και να «κλειδώσει» νίκη και πρόκριση.

MVP: Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον... εξωγήινο Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος είχε συμμετοχή και στα 4 γκολ της Ρεάλ! Πέτυχε χατ-τρικ και έβγαλε και την ασίστ στο 0-1 του Βινίσιους.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Μετά από 43 συμμετοχές σε Clasico, ο Καρίμ Μπενζεμά πέτυχε το πρώτο του χατ-τρικ κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ: Και τώρα τελικός με την Οσασούνα, που προκρίθηκε κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο.