Μπενζεμά: «Ο Κριστιάνο δείχνει ότι το πρωτάθλημα στη Σαουδική Αραβία προοδεύει»

Καρίμ Μπενζεμά

i

©Ittihad Club

Μπενζεμά: «Ο Κριστιάνο δείχνει ότι το πρωτάθλημα στη Σαουδική Αραβία προοδεύει»

Κώστας Τόπας 09:10 - 07.06.2023

Ο Καρίμ Μπενζεμά δεν μπόρεσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Αλ Ιτιχάντ, για το νέο ξεκίνημα στην καριέρα του στην Σαουδική Αραβία, ενώ τόνισε πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο απέδειξε ότι το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας εξελίσσεται.

Την Τρίτη (06/06) προγραμματίστηκε η συνέντευξη Τύπου του Καρίμ Μπενζεμά, μέσω της οποίας, ο Γάλλος αστέρας είχε την ευκαιρία να αποχαιρετήσει τους συμπαίκτες του αλλά και όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε στα 14 χρόνια παρουσίας του στους «μερένχες», ενώ την ίδια ημέρα ανακοινώθηκε επίσημα από την Αλ Ιτιχάντ.

Το συμβόλαιο που προσέφερε η Αλ Ιτιχάντ στον πρώην επιθετικό των Μαδριλένων τον καθιστά αυτόματα μέσα στους τρεις πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές του κόσμου, με την αμοιβή του να φτάνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν συν ένα μπόνους 20 εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό να εργαστεί ως πρεσβευτής για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, το οποίο η Σαουδική Αραβία διεκδικεί να φιλοξενήσει.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ως παίκτης της Αλ Ιτιχάντ, ο Καρίμ Μπενζεμά ήταν πανευτυχής για το νέο ξεκίνημα στην καριέρα του, ενώ δεν έλειψε να αναφερθεί και στον πρώην συμπαίκτη του, Κριστιάνο Ρονάλντο, για τον οποίο τόνισε ότι απέδειξε πως το πρωτάθλημα στη Σαουδική Αραβία βελτιώνεται και εξελίσσεται.

«Ανυπομονώ να ζήσω ένα νέο πρωτάθλημα σε μια διαφορετική χώρα. Η Αλ Ιτιχάντ έχει μια εξαιρετική ιστορία, απίστευτα παθιασμένους οπαδούς και μεγάλες ποδοσφαιρικές φιλοδοξίες να γίνει δύναμη στην Ασία μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είχα την ευκαιρία να καταφέρω εξαιρετικά πράγματα στην καριέρα μου και να πετύχω ό,τι μπορούσα στην Ισπανία και στην Ευρώπη. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα για μια νέα πρόκληση.

Όποτε επισκέφτηκα τη Σαουδική Αραβία, ένιωθα πάντα τέτοια ζεστασιά και αγάπη από τους οπαδούς και τον κόσμο. Ανυπομονώ να έρθω στους νέους μου συμπαίκτες και μαζί τους να βοηθήσω αυτόν τον εξαιρετικό σύλλογο και το ποδόσφαιρο στη Σαουδική Αραβία να γίνει ορόσημο.

Είναι μια νέα πρόκληση για μένα, μια νέα ζωή και ανυπομονώ να ξεκινήσω τις προπονήσεις. Θα κάνω τα πάντα για να κερδίσω τρόπαια, να σκοράρω, να δείξω το ταλέντο μου, να ικανοποιήσω τους φιλάθλους, τον σύλλογο, τον Πρόεδρο, όλους.

Είναι ένα καλό πρωτάθλημα και υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ήδη εκεί, ένας φίλος που δείχνει ότι η Σαουδική Αραβία αρχίζει να προοδεύει. Είμαι εδώ για να κερδίσω, όπως έκανα στην Ευρώπη. Ανυπομονώ να σας δω στην Τζέντα», ήταν τα λόγια του Μπενζεμά.