Πειθαρχική δίωξη στον Αχιλλέα Μπέο και τον Βόλο για τη ρατσιστική επίθεση στον Τετέι

Αχιλλέας Μπέος

i

©Intime

Πειθαρχική δίωξη στον Αχιλλέα Μπέο και τον Βόλο για τη ρατσιστική επίθεση στον Τετέι

Sportal newsroom 13:19 - 14.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:24 - 14.02.2024

Η ΕΠΟ με ανακοίνωση έκανε γνωστό ότι άσκησε ποινική δίωξη στον Αχιλλέα Μπέο και τον Βόλο για τη ρατσιστική επίθεση στον Ανδρέα Τετέι.

Η ΕΠΟ άσκησε πειθαρχική δίωξη στον Αχιλλέα Μπέο και στον Βόλο για τη ρατσιστική επίθεση στον Ανδρέα Τετέι. Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας της Μαγνησίας κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Κηφισιά χαρακτήρισε τον επιθετικό του αντίπαλου συλλόγου «μαϊμού». 

Με αποτέλεσμα ο Τετέι να διακόψει το παιχνίδι και να διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή του αγώνα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Ο Υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, άσκησε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος: α) του Αχιλλέα Μπέου και β) της ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ. 

Η Πειθαρχική Δίωξη ασκείται διότι την 11-2-2024 στην Καισαριανή Αττικής, όπου διεξήχθη ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ Κηφισιά – ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ για την 22η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Super League 1, ο Αχιλλέας Μπέος ως αξιωματούχος της ομάδας ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ διέπραξε σε βάρος άλλου περιφρονητική και ρατσιστική εξ αιτίας του χρώματός του πράξη, και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του ανωτέρω αγώνα αποκάλεσε τον ποδοσφαιριστή της ομάδας της Κηφισιάς Ανδρέα Τεττέι «μαϊμού». 

Ο Βόλος κινδυνεύει να χάσει το παιχνίδι με την Κηφισιά εξαιτίας της ρατσιστικής επίθεσης (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:31 - 13.02.2024

Ο Βόλος κινδυνεύει να χάσει το παιχνίδι με την Κηφισιά εξαιτίας της ρατσιστικής επίθεσης (vid)

Την απώλεια του αγώνα για τον Βόλο ενδέχεται να προκαλέσει ο πειθαρχικός κώδικας και το βίντεο που ανέβασε η Κηφισιά με την ρατσιστική επίθεση στον Ανδρέα Τετέι.

Η ως άνω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 18§§1, 2α΄, 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο.».