Ο Βόλος κινδυνεύει να χάσει το παιχνίδι με την Κηφισιά εξαιτίας της ρατσιστικής επίθεσης (vid)

Αχιλλέας Μπέος

i

© Intime

Ο Βόλος κινδυνεύει να χάσει το παιχνίδι με την Κηφισιά εξαιτίας της ρατσιστικής επίθεσης (vid)

Κώστας Τόπας 11:31 - 13.02.2024

Την απώλεια του αγώνα για τον Βόλο ενδέχεται να προκαλέσει ο πειθαρχικός κώδικας και το βίντεο που ανέβασε η Κηφισιά με την ρατσιστική επίθεση στον Ανδρέα Τετέι.

Σε ένα ματς που θα ξεχαστεί γρήγορα μεταξύ Κηφισιάς και Βόλου στην Καισαριανή (0-0), ο Ανδρέας Τετέι βρέθηκε στο επίκεντρο για λάθος λόγους. Λίγη ώρα μετά το τελικό σφύριγμα, ο επιθετικός των γηπεδούχων μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV και προχώρησε σε αποκαλύψεις που... σοκάρουν. 

Συγκεκριμένα, ο Αντρέας Τετέι κατήγγειλε μπροστά στην κάμερα της Cosmote TV ότι κατά τη διάρκεια του ματς των δύο ομάδων δέχτηκε ρατσιστική επίθεση, από άνθρωπο που βρισκόταν στον πάγκο των Θεσσαλών. «Θα ήθελα να πω αρχικά, πως κάποιος από τον πάγκο της αντίπαλης ομάδας με αποκάλεσε μαϊμού, είχα πολύ καιρό να ακούσω κάτι τέτοιο και πραγματικά με πείραξε πολύ για αυτό πήγα στον διαιτητή κατευθείαν», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σε συνέχεια της καταγγελίας και της άρνησης του Βόλου πως αυτό συνέβη, η Κηφισιά κοινοποίησε βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Βόλος, Αχιλλέας Μπέος να φωνάζει τη λέξη «μαϊμού». 

Αυτό είναι πολύ πιθανό να έχει ακριβό κόστος για το Βόλο, καθώς υπάρχει κίνδυνος ο αγώνας αυτός να κατοχυρωθεί υπέρ της Κηφισιάς στα χαρτιά λόγω του συμβάνοντας αυτού όπως ορίζει ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ.

Το άρθρο 18 του Π.Κ της ΕΠΟ αναφέρει:

Σύμφωνα με το άρθρο 18 του Π.Κ. της ΕΠΟ που αναφέρεται στα θέματα ρατσισμού, αν κάποιος αξιωματούχος ομάδας προβεί σε μία τέτοια συμπεριφορά τιμωρείται με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα από τρείς μήνες έως έναν χρόνο, αλλά και πρόστιμο 50 χιλ. ευρώ εφόσον είναι αξιωματούχος ΠΑΕ. Και συνεχίζει στην δεύτερη παράγραφο τονίζοντας πως αν αυτή η ρατσιστική συμπεριφορά διαπραχθεί από αξιωματούχους ή ποδοσφαιριστές μιας ομάδας, τότε ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας και η υπαίτια ομάδα τιμωρείται επιπλέον των ποινών της παραγράφου1 και με χρηματική ποινή 20-80.000 ευρώ.

Παρά το γεγονός μάλιστα ότι ο ρέφερι της αναμέτρησης, Πουλικίδης δεν το σημείωσε στο φύλλο αγώνα δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο, αφού λόγω της ύπαρξης του βίντεο ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας μπορεί να ασκήσει δίωξη και ο δικαστής να το λάβει υπόψη του.