Μπεργκ: «Ήταν δύσκολο να πάρω αυτήν την απόφαση - Σε κάθε παιχνίδι αισθανόμουν πως θα είναι το τελευταίο»

Μάρκους Μπεργκ

i

© Intime

Μπεργκ: «Ήταν δύσκολο να πάρω αυτήν την απόφαση - Σε κάθε παιχνίδι αισθανόμουν πως θα είναι το τελευταίο»

Μετά την απόφασή του να σταματήσει το ποδόσφαιρο, ο Μάρκους Μπεργκ παραχώρησε συνέντευξη και δεν έκρυψε τη συναισθηματική του φόρτιση.

Το τέλος μίας σπουδαίας καριέρας έφτασε για τον Μάρκους Μπεργκ. Ο 37χρονος (17/8/86) επιθετικός, ο οποίος έπαιξε στον Παναθηναϊκό από το 2013 έως το 2017 και κατέγραψε 150 αγώνες, 91 γκολ και 28 ασίστ, σταματάει το ποδόσφαιρο με τη φανέλα της αγαπημένης του Γκέτεμποργκ, αφού αντιμετωπίζει πρόβλημα και στην πλάτη.

Με αφορμή το «αντίο» του από το ποδόσφαιρο, ο Σουηδός επιθετικός παραχώρησε μία συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης σε ιστοσελίδα της πατρίδας του, στην οποία ανέλυσε τα «θέματα» που είχε και τα οποία τον οδήγησαν, ουσιαστικά, σε αυτή την απόφαση.

«Έπρεπε να πάρω αυτή την απόφαση αν και ήταν δύσκολο. Έκανα χιλιάδες σκέψεις και ένιωσα πολλά διαφορετικά συναισθήματα τις τελευταίες μέρες και εβδομάδες. Δεν υπήρχε μεγάλο περιθώριο επιλογής, όποτε ήταν κάπως δύσκολο. Την ίδια στιγμή, είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου όσα πέρασα κατά την διάρκεια της καριέρας μου με την Γκέτεμποργκ», είπε αρχικά ο Μπεργκ.

Και πρόσθεσε: «Μου έδωσε την ευκαιρία να ωριμάσω ποδοσφαιρικά, αλλά και να επιτύχω σε έναν φανταστικό σύλλογο. Έπειτα επέστρεψα. Ήταν όνειρο για μένα να κλείσω εδώ την καριέρα μου και είμαι ευγνώμων γι' αυτό. Είναι ξεκάθαρο πως τέτοιες εικόνες θα παραμείνουν στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Θα τις θυμάμαι με περηφάνια. Το τελευταίο διάστημα σε κάθε παιχνίδι αισθανόμουν πως θα είναι το τελευταίο. Με αυτή την έννοια ήταν καλό φινάλε».

Με τη σειρά της, η Γκέτεμποργκ ανακοίνωσε το τέλος του Μπεργκ μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της. «Ευχαριστούμε για όλα, Μάρκους! Τελείωσες την καριέρα σου στους γαλανόλευκους. 179 αγώνες, 71 γκολ και αμέτρητες αναμνήσεις. Ευχαριστούμε για όλα όσα έχεις κάνει για την Γκέτεμποργκ. Ήρθε στην ακαδημία μας ως έφηβος. Μεγάλωσε για να γίνει παίκτης της πρώτης ομάδας. Πρωταθλητής. Χρυσός Ολυμπιονίκης. Παίκτης της Εθνικής ομάδας. Επιστροφή στο σπίτι. Αρχηγός της ομάδας. Σύμβολο για τον σύλλογο».

Όλη η εκπομπή των «Baladeros» στο Sportal
SPORTAL ORIGINALS

16:19 - 26.09.2023

Όλη η εκπομπή των «Baladeros» στο Sportal

Οι «Baladeros Live» ήρθαν εκτάκτως αυτή την εβδομάδα, Τρίτη και συζήτησαν για το μεγάλο ντέρμπι της Λεωφόρου μεταξύ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και το παρασκήνιό του. Συνδέσεις με Αλέξη Σαββόπουλο και Μάνο Τσαλγατίδη από τη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο τελευταίος αγώνας του Σουηδού ήταν εναντίον της Χάκεν στο Ullevi. Ο 37χρονος πλέον επιθετικός έκανε την 179η εμφάνιση του με την φανέλα της σουηδικής ομάδας στο νικητήριο ντέρμπι, όπου μάλιστα πέτυχε και δύο τέρματα.