Τέλος εποχής για τον Μάρκους Μπεργκ – Το πρόβλημα στην πλάτη αναγκάζει τον πρώην άσο του Παναθηναϊκού να κρεμάσει τα παπούτσια του

Ο Μάρκους Μπεργκ.

i

©intime

Τέλος εποχής για τον Μάρκους Μπεργκ – Το πρόβλημα στην πλάτη αναγκάζει τον πρώην άσο του Παναθηναϊκού να κρεμάσει τα παπούτσια του

Ο Μάρκους Μπεργκ ανακοίνωσε ότι σταματάει το ποδόσφαιρο εξαιτίας κι εντός προβλήματος στην πλάτη του.

Το τέλος μίας σπουδαίας καριέρας έφτασε για τον Μάρκους Μπεργκ.

Ο 37χρονος (17/8/86) επιθετικός, ο οποίος έπαιξε στον Παναθηναϊκό από το 2013 έως το 2017 και κατέγραψε 150 αγώνες, 91 γκολ και 28 ασίστ, σταματάει το ποδόσφαιρο με τη φανέλα της αγαπημένης του Γκέτεμποργκ, αφού αντιμετωπίζει πρόβλημα και στην πλάτη.

Η Γκέτεμποργκ ανακοίνωσε το αντίο στην επίσημη ιστοσελίδα της, ενώ και ο ίδιος αναφέρθηκε στην απόφαση να σταματήσει: «Ευχαριστούμε για όλα, Μάρκους! Τελειώνει την καριέρα του στους γαλανόλευκους. 179 αγώνες, 71 γκολ και αμέτρητες αναμνήσεις. Ευχαριστούμε Μάρκους Μπεργκ για όλα όσα έχετε κάνει για την Γκέτεμποργκ.

“ Ήταν τιμή. Νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη για όλα όσα μπόρεσα να ζήσω σε αυτόν τον σύλλογο”, λέει.

Ήρθε στην ακαδημία μας ως έφηβος. Μεγάλωσε για να γίνει παίκτης της πρώτης ομάδας. Νικητής του πρωταθλήματος. Χρυσός Ολυμπιονίκης. Παίκτης της Εθνικής ομάδας. Επιστροφή στο σπίτι. Αρχηγός της ομάδας. Σύμβολο για τον σύλλογο.

Τώρα ο Μάρκους Μπεργκ ευχαριστεί με τη γαλανόλευκη φανέλα. Είμαστε όμως αυτοί που λέμε ευχαριστώ για όλα. Για το πάθος. Για τη θέληση. Για τα γκολ. Για τις αναμνήσεις.

“Είναι πολύ συναισθηματικό για μένα, πολλές σκέψεις που έχω επεξεργαστεί τις τελευταίες μέρες. Ο σύλλογος σημαίνει τόσα πολλά για μένα και πάντα σήμαινε πολλά για την ποδοσφαιρική μου καριέρα. Γι' αυτό ήταν προφανές να επιστρέψω σπίτι και γι' αυτό είναι τόσο δύσκολο όταν τελειώνει”, είπε.

Ο τελευταίος αγώνας του Μάρκους ήταν εναντίον της Χάκεν στο Ullevi. Ο Μάρκους τελείωσε τον χρόνο του πετυχαίνοντας δύο γκολ μπροστά σε σχεδόν 18.000 θεατές. Ο Χακάν Μιλντ είναι σήμερα ο διευθυντής του συλλόγου. Ήταν συμπαίκτης με τον Μάρκους κατά την πρώτη του σεζόν το 2005, στη συνέχεια έγινε αθλητικός διευθυντής του και ακολούθησε τον “Μακάν” όλα τα χρόνια του στο εξωτερικό και στην εθνική ομάδα.

“Η αφοσίωση του Mackan είναι αυτό που με εντυπωσιάζει όταν τον σκέφτομαι και η αποφασιστικότητα και η ορμή του. Για μένα, ο Mπεργκ είναι πρότυπο, ήταν ένας ηγέτης που ενεργεί με αυτοπεποίθηση. Αναδεικνύει τις αξίες της Γκέτεμποργκ με τον επαγγελματισμό του, το πάθος του και τη συντροφικότητα που έχει για τους γύρω του”, λέει ο Χακάν.

Ότι η καριέρα τελειώνει με εμάς εδώ και τώρα, γίνεται σε στενή συνεννόηση με την ιατρική μας ομάδα. Η απόφαση προέρχεται από τα προβλήματα που είχε ο Μάρκους με την πλάτη του. Πρόσθετα προβλήματα που έχουν προκύψει σημαίνουν ότι θα απαιτηθεί χειρουργική επέμβαση και ότι η περαιτέρω εξάσκηση στο ποδόσφαιρο δεν είναι πλέον ιατρικά δικαιολογημένη.

“Θα ήθελα να τελειώσω με τη Γκέτεμποργκ περισσότερο με τους δικούς μου όρους, αντί να σταματήσει το σώμα”, λέει.

Ο Μάρκους θα συνεχίσει την αποκατάστασή του στην IFK Göteborg κι επίσης θα είναι κοντά στην ομάδα στο σημαντικό τέλος της σεζόν. Το αποχαιρετιστήριο ματς θα είναι με τη Σίριους στις 7 Οκτωβρίου.

“Δεν βιάζομαι να πάρω αποφάσεις για το μέλλον. Το επίκεντρο για εμένα προσωπικά αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι η υγεία μου, να συνεχίσω να είμαι κοντά και να υποστηρίζω την ομάδα με ενέργεια τις τελευταίες εβδομάδες της σεζόν. Από μια μακροχρόνια προοπτική να έχω μια κανονική καθημερινότητα με την οικογένειά μου και το τι θα γίνει στη συνέχεια, θα δούμε. Είμαι ανοιχτός στο να βοηθάω πάντα τη Γκέτεμποργκ κι αν μπορώ να το κάνω με τις γνώσεις και την εμπειρία μου, ευχαρίστως θα το κάνω με τρόπο που ταιριάζει στον σύλλογο”, λέει και συνεχίζει:

“Θέλω να επωφεληθώ της ευκαιρίας για να ευχαριστήσω όλους όσους με ακολούθησαν και με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. Η οικογένειά μου, οι φίλοι, οι συμπαίκτες μου και όλοι μέσα και γύρω από την IFK Gothenburg. Τουλάχιστον όλοι εσείς οι οπαδοί”.

Mackan, είμαστε αυτοί που λένε ευχαριστώ!».