H μηχανή της Σίτι επέστρεψε και το «Ρομπότ» άρχισε τη δουλειά!

H μηχανή της Σίτι επέστρεψε και το «Ρομπότ» άρχισε τη δουλειά!

Άγγελος Φραγκισκάτος 00:03 - 12.08.2023 / Ανανεώθηκε: 00:09 - 12.08.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε! Χωρίς να αφήσει το παραμικρό περιθώριο, διέλυσε 3-0 την Μπέρνλι εκτός έδρας, με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να σκοράρει δύο γκολ.

Δεν είναι απλά η πρωταθλήτρια, αλλά για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν η κορυφαία ομάδα του κόσμου φτάνοντας στην κατάκτηση τριών τροπαίων και η Μάντσεστερ Σίτι έδειξε ότι είναι το ίδιο αγριεμένη και για τη σεζόν 2023/24.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στην πρεμιέρα της Premier League φρόντισε να... καλωσορίσει την Μπέρνλι στην κορυφαία κατηγορία μετά την άνοδό της από την Championship και παρά το γεγονός ότι στον πάγκο είναι ο θρύλος των «πολιτών», Βενσάν Κομπανί, δεν τη λυπήθηκε.

Οι πρωταθλητές Αγγλίας διέλυσαν την Μπέρνλι με 3-0 εκτός έδρας και φυσικά πρωταγωνιστής σε ακόμα μία περίπτωση ήταν ο Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο Νορβηγός επιθετικός χρειάστηκε μόλις τέσσερα λεπτά για να γίνει ο πρώτος σκόρερ του φετινού μαραθωνίου, καθώς σε εκείνο το λεπτό πήρε την πάσα του Ρόδρι, την οποία μετέτρεψε σε ασίστ και άνοιξε το σκορ.

Τέσσερα λεπτά: Τόσο χρειάστηκε ο Χάαλαντ για να πετύχει το πρώτο γκολ στη φετινή Premier League (vid)
PREMIER LEAGUE

22:20 - 11.08.2023

Τέσσερα λεπτά: Τόσο χρειάστηκε ο Χάαλαντ για να πετύχει το πρώτο γκολ στη φετινή Premier League (vid)

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που θα μπορούσε να καλωσορίσει ιδανικά τους φίλους της Premier League στη νέα σεζόν, αυτός είναι ο Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο ίδιος το έκανε πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της χρονιάς πριν συμπληρωθούν πέντε λεπτά αγώνα.

Η συνέχεια δόθηκε στο 36', με τον Άλβαρες να παίρνει την ευκαιρία από τα μαλλιά, αφού δεν είναι πολλές οι φορές που χρησιμοποιείται στην ίδια ενδεκάδα με τον Νορβηγό και από δική του ασίστ, ο Χάαλαντ διαμόρφωσε και το 2-0.

Οι βάσεις για την άνετη νίκη της Σίτι είχαν μπει και αν υπήρχε κάποιο ψεγάδι στην όλη υπόθεση, αυτό ήταν ο τραυματισμός του Κέβιν Ντε Μπρόινε που αποχώρησε μόλις στο 23' της αναμέτρησης.

Το δεύτερο μέρος κύλησε σε πολύ πιο ήπιους ρυθμούς. Η Σίτι ήθελε κυρίως να κάνει διαχείριση των δυνάμεών της, αφού στις 16 Αυγούστου θα διεκδικήσει στο «Γ. Καραϊσκάκης» το Ευρωπαϊκό Super Cup κόντρα στη Σεβίλλη και απλά κυκλοφορούσε με ασφάλεια μέχρι να τελειώσει το ματς.

Ακόμα κι έτσι, όμως, βρήκε ακόμα ένα γκολ. Δράστης αυτή τη φορά ο ήρωας του τελικού του Champions League, Ρόδρι, που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα (0-3) στο 75' της αναμέτρησης.