Με πρωταγωνιστή τον Ινιάκι Γουίλιαμς η Μπιλμπάο πήρε το ντέρμπι των Βάσκων (vid)

Ινιάλκι Γουίλιαμς

i

PrtScr

Με πρωταγωνιστή τον Ινιάκι Γουίλιαμς η Μπιλμπάο πήρε το ντέρμπι των Βάσκων (vid)

Κώστας Τόπας 19:11 - 15.04.2023 / Ανανεώθηκε: 19:15 - 15.04.2023

Εχοντας σε τρομερή ημέρα τον Ινιάκι Γουίλιαμς, η Μπιλμπάο ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι των Βάσκων με την Σοσιεδάδ, κατακτώντας τη νίκη με 2-0.

Η Μπιλμπάο άνοιξε το σκορ στο 33’ με τον Ινιάκι Ουίλιαμς. Ο Γκανέζος φορ υποδέχθηκε τη μπάλα στη μικρή περιοχή, γύρισε κι εκτέλεσε για το 1-0. Οι παίκτες της Ρεάλ Σοσιεδάδ, ωστόσο, διαμαρτυρήθηκαν έντονα για χέρι στο κοντρόλ του Ουίλιαμς. Στην Ισπανία ήδη γίνεται αρκετή συζήτηση για τη νομιμότητα του γκολ. «Το ματς καλύπτεται με 24 κάμερες και κανείς δεν είναι ξεκάθαρος αν η μπάλα βρήκε στο χέρι ή όχι», λένε τα ΜΜΕ στη χώρα των Βάσκων.

Το γκολ ωστόσο μέτρησε κι έτσι η Μπιλμπάο πήγε με το 1-0 στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Η εικόνα στο δεύτερο 45λεπτο δεν άλλαξε, με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή και το πάνω χέρι σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια. Από την άλλη η Σοσιεδάδ επιχειρούσε κυρίως με αντεπιθέσεις να φτάσει στην εστία του Σιμόν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Τελικά, στο 70' ο Ινιάκι Γουίλιαμς βρήκε για δεύτερη φορά τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και «σφράγισε» το τρίποντο για την ομάδα του. Επειτα από ωραία σέντρα, ο 28χρονος φορ νίκησε με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Ρεμίρο για το 2-0. Με αυτόν τον τρόπο έφτασε τα εννέα τέρματα και τις τέσσερις ασίστ σε 32 εμφανίζεις τη φετινή σεζόν.

Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα, με την Μπιλμπάο να «σκαρφαλώνει» στην 7η θέση με 43 βαθμούς και την Σοσιεδάδ να παραμένει στην τέταρτη με 52 βαθμούς.