Η Μπολόνια υπέταξε τη Φιορεντίνα με ασίστ του Λυκογιάννη και συνεχίζει σε τροχιά Ευρώπης

Η Μπολόνια υπέταξε τη Φιορεντίνα με ασίστ του Λυκογιάννη και συνεχίζει σε τροχιά Ευρώπης

Πάνος Κορομηλάς 22:03 - 14.02.2024 / Ανανεώθηκε: 22:46 - 14.02.2024

Η Μπολόνια νίκησε την Φιορεντίνα με 2-0 και συνεχίζει την εντυπωσιακή της φορεία τη φετινή σεζόν, παραμένοντας δυνατά στο παιχνίδι για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Μπολόνια και Φιορεντίνα μονομάχησαν για τη εμβόλιμη 21η αγωνιστική της Serie A. Οι γηπεδούχοι χαμογέλασαν στο τέλος, με τον Ορσολίνι να ανοίγει το σκορ και τον Όντγκαρντ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά από ασίστ του Λυκογιάννη.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι με τον Γκονζάλες στο 10ο λεπτό, το σουτ του οποίου πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Τερατσιάνο.

Δύο λεπτά αργότερα όμως η Μπολόνια άνοιξε το σκορ με τον Ορσολίνι. Ο Ιταλός χαφ συνέκλινε από δεξιά και εκτέλεσε μέσα από την περιοχή, φτάνοντας τα εννέα τέρματα στο πρωτάθλημα.

Ο ίδιος παίκτης πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 36', όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ ύστερα από την παρέμβαση του VAR.

Ισορροπημένο το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος με αρκετά γρήγορο ρυθμό. Φέργκιουσον και Μπεουκέμα απείλησαν για τη Μπολονια, ενώ στο 68ο λεπτό η Φιορεντίνα έφτασε κοντά στην ισοφάριση.

Ο Μπιράγκι επιχείρησε να νικήσει τον Ραβάλια με απευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως ο Ιταλός πορτιέρο σταμάτησε την προσπάθεια του με εξαιρετική επέμβαση.

Λίγο αργότερα, πέρασε στο ματς ως αλλαγή ο Χαράλαμπος Λυκογιάννης, αντικαθιστώντας τον Αλέξις Σελεμέικερς. Ο Έλληνας μπακ «δημιούργησε» μάλιστα το γκολ του Όντγκαρντ στο 90+5' , κλειδώνοντας τη νίκη της ομάδας του.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος, με την Μπολόνια να κάνει την τρίτη διαδοχική νίκη της και να ισοβαθμεί με την Αταλάντα στην πέμπτη θέση της Serie A. Παραμένει σε τροχιά Ευρώπης η ομάδα του Τιάγκο Μότα, δίνοντας συνέχεια στην εξαιρετική φετινή της πορεία. 

Από την πλευρά της, η Φιορεντίνα έχασε την ευκαιρία να προσπεράσει τη Ρόμα στην κατάταξη και παραμένει στην όγδοη θέση με 37 βαθμούς. 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ