Κυριακόπουλος και Λυκογιάννης έβαλαν φρένο στη Μίλαν (vids)

Κυριακόπουλος και Λυκογιάννης έβαλαν φρένο στη Μίλαν (vids)

Θάνος Λυμπερόπουλος • 17:59 - 15.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Η Μίλαν έμεινε ισόπαλη απέναντι στην Μπολόνια παραμένοντας έτσι στην τέταρτη θέση και τώρα δίνει ίσως την μεγαλύτερη μάχη που έχει δώσει τα τελευταία χρόνια.

Η Μίλαν, λίγες μέρες μετά την σπουδαία νίκη απέναντι στην Νάπολι για τα προημιτελικά του Champions League, δεν μπόρεσε να αποδράσει απ' την έδρα της φορμαρισμένης Μπολόνια μένοντας στο 1-1. 

Οι «ροσονέρι» που επέστρεψαν στη νοκ άουτ φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από χρόνια, σήμερα κατέβηκαν με αλλαγές στην ενδεκάδα προφανώς για να ξεκουραστούν οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν το βράδυ της Τετάρτης.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με το «καλημέρα». Μόλις στα 30' δευτερόλεπτα ο Σανσόνε εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα της Μίλαν κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. 

Η Μπολόνια που μετράει ένα αήττητο τεσσάρων αγώνων, φλερτάρει με μια θέση στην Ευρώπη, καθώς απέχει μόλις 4 βαθμούς απ' την έκτη θέση που οδηγεί στο Europa Conference League.

Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι παρά το γκολ που δέχθηκε, ήταν αρκετά ανταγωνιστική έχοντας το πρώτο λόγο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η λύτρωση ήρθε στο 40' με τον Πομπέγκα να πιάνει ένα απίστευτο σουτ χωρίς να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στον Σκορούπσκι.

Η Μίλαν τώρα καλείται να τα δώσει όλα στην ρεβάνς απέναντι στη Νάπολι (18/04 22:00) αν θέλει να φτάσει ένα σήμα πιο κοντά στο τελικό. Η Νάπολι η οποία θα παραταχθεί χωρίς τον Ανγκίσα που δέχθηκε κόκκινη κάρτα και τον Κιμ που συμπλήρωσε το όριο των καρτών.