«Κρεμάει» τα γάντια του ο Μπουφόν!
i

© Photo by Parma Calcio 1913/Getty Images

«Κρεμάει» τα γάντια του ο Μπουφόν!

Sportal newsroom 21:31 - 01.08.2023 / Ανανεώθηκε: 21:35 - 01.08.2023

Ένας εκ των κορυφαίων γκολκίπερ όλων των εποχών που αποτελεί σύμβολο των Γιουβέντους και Πάρμα, ο Τζίτζι Μπουφόν, είναι έτοιμος να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ιστορική στιγμή για το ιταλικό ποδόσφαιρο! Ο Τζίτζι Μπουφόν φαίνεται πως έχει πάρει την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση σε ηλικία 45 ετών μετά από μία υπέρλαμπρη καριέρα.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση από τον ίδιο, αλλά όπως αναφέρει ο έγκριτος Ιταλός δημοσιογράφος, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, είναι θέμα ημερών για τον έμπειρο πορτιέρε να ανακοινώσει το τέλος του από τα γήπεδα, διότι η απόφαση έχει ληφθεί.

Εδώ και αρκετό καιρό σκεφτόταν να βάλει... φρένο και όπως όλα δείχνουν θα το κάνει πράξη τελικά. Αυτό που μένει να φανεί είναι το ποιο θα είναι το επόμενο του βήμα, με τα ενδεχόμενα να είναι πολλά. Για παράδειγμα φέρεται να υπάρχει μια άκρως δελεαστική πρόταση των Ατζούρι για τη θέση του γενικού αρχηγού.

Φυσικά, πριν κάνει το οτιδήποτε είναι αρκετά πιθανό να περάσει στιγμές χαλάρωσης και να απολαύσει την οικογένεια του, περνώντας αρκετό χρόνο μαζί της ώστε να την... χορτάσει.

Ο Μπουφόν πήρε μεταγραφή στη Γιουβέντους το καλοκαίρι του 2001 και έγραψε ιστορία με τη φανέλα της, μετρώντας 685 συμμετοχές και κρατώντας το μηδέν 322 φορές. Το 2018 πήγε στη Γαλλία για χάρη της Παρί Σεν Ζερμέν, στην οποία έμεινε για ένα χρόνο, πριν τελικά γυρίσει στη «Γηραιά Κυρία» που έμεινε μέχρι το 2021.

Έκτοτε ο 45χρονος πορτιέρε αγωνιζόταν με την φανέλα της Πάρμα, την ομάδα που τον «γέννησε» στην Serie B. Συνολικά στην καριέρα του κατέκτησε 10 πρωταθλήματα Ιταλίας, 1 πρωτάθλημα Γαλλίας, 6 κύπελλα Ιταλίας (1x Πάρμα) και 1 Γαλλίας, 7 Super Cup Ιταλίας (1x Πάρμα) και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με την Ιταλία το 2006.