Η UEFA απέβαλε τη Γιουβέντους από το Conference League - Γιγάντιο πρόστιμο στον ιταλικό σύλλογο
i

©printscreen

Η UEFA απέβαλε τη Γιουβέντους από το Conference League - Γιγάντιο πρόστιμο στον ιταλικό σύλλογο

Κώστας Τσιακλής 20:34 - 28.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:14 - 28.07.2023

Απίστευτη καμπάνα της UEFA στη Γιουβέντους. Την απέβαλε από το Conference League κι επέβαλε πρόστιμο 20 εκατ. ευρώ.

Η Γιουβέντους είναι σε δεινή οικονομική θέση.

Με αποκορύφωμα την καμπάνα της UEFA, η οποία θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν δεδομένη. H ευρωπαϊκή συνομοσπονδία απέβαλε τη Γιουβέντους από το Conference League της νέας σεζόν. Σύμφωνα με όσα ανέφερε και ο Ιταλός ρεπόρτερ Φαμπρίτσιο Ρομάνο.

«Η επίσημη δήλωση της UEFA επιβεβαιώνει ότι απαγόρευσε τη Γιουβέντους να αγωνιστεί στο Conference League φέτος, λόγω υπόθεσης κεφαλαιακών κερδών. Επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 20 εκατ. ευρώ, αλλά τα δέκα απ' αυτά είναι σε... εκκρεμότητα, ανάλογα με τους μελλοντικούς ισολογισμούς», έγραψε ο Ρομάνο.

Θα πρέπει βέβαια να σημειώσουμε το εξής, σύμφωνα με όσα αναφέρονταν και σε ιταλικά ΜΜΕ τις προηγούμενες μέρες. Συγκεκριμένα, η Γιουβέντους είχε έρθει σε συμφωνία με την UEFA να αποκλειστεί αυτή τη σεζόν από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, επομένως δεν θα παίξει στο Conference League και κατ’ επέκταση δεν θα έχει κυρώσεις από τη σεζόν 2024-25, σύμφωνα με αναφορές της «Corriere dello Sport».

Με αυτό το μέτρο, η «Γηραιά Κυρία» αποκηρύσσει την τρίτη διασυλλογική διοργάνωση, για την οποία κατατάχθηκε, για να διασφαλίσει ότι δεν θα έχει κυρώσεις αργότερα και ότι μπορεί να να παίξει στο Champions League την επόμενη σεζόν.

Η κύρωση στη Γιουβέντους έρχεται για τα ψευδή οικονομικά στοιχεία που είχε παρουσιάσει η ιταλική ομάδα. Οι «μπιανκονέρι» άλλαξαν την πραγματική αξία των ποδοσφαιριστών τους στις μεταγραφικές αγορές για να είναι σταθεροί στις οικονομικές τους ισορροπίες κι έτσι να μην τιμωρούνται για την υπέρβαση του περίφημου «Financial Fair Play» της UEFA.

Όπως τονιζόταν μάλιστα στο ιταλικό δημοσίευμα, οι άνθρωποι της Γιουβέντους περιμένουν τη σχετική ενημέρωση από την UEFA εντός των προσεχών ημερών.

Στην ανακοίνωση της UEFA για την τιμωρία αναφέρεται: «Η Γιουβέντους αποκλείστηκε από το Conference League. Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2022/23, το Πρώτο Επιμελητήριο της CFCB, υπό την προεδρία του Σουνίλ Γκουλάτι, ξεκίνησαν έρευνες στη Γιουβέντους (ITA) και την Τσέλσι (ENG) για πιθανές παραβιάσεις της UEFA Club Licensing and Financial Fair. Η Γιουβέντους παραβίασε το κανονιστικό πλαίσιο της UEFA και τη συμφωνία διακανονισμού που υπογράφηκε.

Ως αποτέλεσμα, το Πρώτο Επιμελητήριο της CFCB κατήγγειλε τη συμφωνία διακανονισμού που είχε συναφθεί με τον σύλλογο και αποφάσισε: να αποκλείσει τη Γιουβέντους από το Conference League της UEFA 2023/24. Και να επιβάλει επιπλέον πρόστιμο 20 εκατομμυρίων ευρώ στον σύλλογο. Από αυτό το ποσό, τα 10 εκατομμύρια ευρώ (ουσιαστικά αναστολή) θα εφαρμοστούν μόνο εάν οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις του συλλόγου για τα οικονομικά έτη 2023, 2024 και 2025 δεν συμμορφώνονται με τις λογιστικές απαιτήσεις που ορίζονται στο Παράρτημα Ζ των Οικονομικών Κανονισμών Αδειοδότησης της UEFA».