Ο Σπαλέτι είπε όχι σε «χρυσοφόρα» πρόταση της Αλ Χιλάλ - Στη λίστα της Γιουβέντους ο Ιταλός

Λουτσιάνο Σπαλέτι

i

PrtScr

Ο Σπαλέτι είπε όχι σε «χρυσοφόρα» πρόταση της Αλ Χιλάλ - Στη λίστα της Γιουβέντους ο Ιταλός

Κώστας Τσιακλής 20:11 - 21.07.2023

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι φέρεται να απέρριψε μια μεγάλη πρόταση της Αλ Χιλάλ. Την ίδια ώρα βρίσκεται στο στόχαστρο της Γιουβέντους.

Οι Σαουδάραβες παίρνουν τον ένα παίκτη μετά τον άλλο ωστόσο αυτό φαίνεται ότι δεν θα συμβεί και με τον πρώην προπονητή της Νάπολι, Λουτσιάνο Σπαλέτι. Ο Ιταλός τεχνικός απέρριψε μια μεγάλη πρόταση της Αλ Αχλί ενώ την ίδια ώρα βρίσκεται και στο στόχαστρο της Γιουβέντους.

Οι ομάδες της Σαουδικής Αραβίας συνεχίζουν να ξοδεύουν αρκετά χρήματα για να δελεάσουν διάφορα μεγάλα ονόματα να υπογράψουν. Μια από αυτές είναι και η Αλ Αχλί, η οποία μέχρι στιγμής έχει αποκτήσει τους Ρομπέρτο Φιρμίνο και Εντουάρντ Μεντί ενώ θα ανακοινώσει σύντομα και τις μεταγραφές των Ριγιάντ Μαχρέζ και Άλαν Σεν Μαξιμίν.

Η Αλ Αχλί προσπάθησε να πάρει και ένα δυνατό όνομα για την τεχνική της ηγεσία αφού προσέγγισε τον πρώην προπονητή της Νάπολι, Λουτσιάνο Σπαλέτι. Για κακή τους τύχη σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, Σάντι Άουνα, οι Σαουδάραβες είδαν τον Ιταλό τεχνικό να απορρίπτει τη μεγάλη τους πρόταση. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος ρεπόρτερ αναφέρει πως ο Σπαλέτι βρίσκεται στο στόχαστρο της Γιουβέντους. Πάντως νωρίτερα σήμερα είχε ειπωθεί πως η Αλ Αχλί «χρυσώνει» και τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα.

Πάντως ο Σπαλέτι αποχώρησε από τη Νάπολι μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος επειδή ήθελε να μείνει για λίγο καιρό εκτός αγωνιστικών χώρων. Ο ίδιος είχε δηλώσεις πως θα είναι απών για τουλάχιστον ένα χρόνο. Συγκεκρικμένα είχε πει τα εξής:

«Μερικές φορές, αφήνεις κάποιον από υπερβολική αγάπη. Τώρα δεν είμαι σε θέση να δώσω στην Νάπολι όλο αυτό που αξίζει. Έχω ανάγκη να ξεκουραστώ. Αισθάνομαι κουρασμένος. Χρειάζεται να μείνω για λίγο εκτός. Δεν θα προπονήσω την Νάπολι ή κάποια άλλη ομάδα. Θα σταματήσω για έναν χρόνο. Η Νάπολι έχει δει τον πιο δυνατό παίκτη στον κόσμο και πολύ καλούς προπονητές, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Ο Σάρι είναι μαέστρος του ποδοσφαίρου, ο Αντσελότι είναι ένας από τους Νο 1, ο Γκατούζο είναι παθιασμένος, ο Μπενίτεθ είναι προπονητής διεθνούς φήμης.

Οπότε όταν πας στη Νάπολι πας για να κερδίσεις. Τον πρώτο χρόνο δεν τα καταφέραμε και επικριθήκαμε έστω και λίγο, οπότε αναρωτιέται κάποιος: μπορώ να το κάνω αυτό; Φέτος δεν μπορώ, οπότε κάνω ένα βήμα πίσω. Υπάρχει και ένα ζήτημα με την κόρη μου, την Ματίλντε, με την οποία θέλω να περάσω χρόνο μαζί της ενώ θέλω επίσης να ξεκουραστώ, για αυτό επιθυμώ να μείνω για λίγο στο περιθώριο».