Απίστευτο: Ποια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα έχει ξοδέψει μόλις 7 εκατ. ευρώ σε 4 μεταγραφικές περιόδους!
i

© Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images

Απίστευτο: Ποια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα έχει ξοδέψει μόλις 7 εκατ. ευρώ σε 4 μεταγραφικές περιόδους!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 19:44 - 19.07.2023 / Ανανεώθηκε: 19:54 - 19.07.2023

Την ώρα που τα ευρωπαϊκά μεγαθήρια βγάζουν αστρονομικά ποσά από τα ταμεία τους για να πάρουν παικταράδες, υπάρχει μια ομάδα που κάνει τη διαφορά...

Όσο περνούν τα χρόνια, τόσο περισσότερο αλλάζουν και τα πράγματα στον χώρο του ποδοσφαίρου. Νέες διοργανώσεις, νέοι κανονισμοί και πολλά άλλα. Μία από τις μεγαλύτερες -αν όχι η μεγαλύτερη αλλαγή- στο άθλημα, όμως, έχει να κάνει με τα χρηματικά ποσά που «παίζουν» πλέον σε αυτό. 

Παλαιότερα βλέπαμε κορυφαίους αστέρες να παίρνουν μεταγραφές σε κορυφαίες ομάδες για ποσά που πλέον μοιάζουν... ψίχουλα μπροστά σε αυτά που προσφέρουν στις μέρες μας τα κλαμπ για να αποκτήσουν τους σημερινούς σούπερ σταρ.

Σίγουρα η είσοδος των Σαουδαράβων στο ποδόσφαιρο έπαιξε σημαντικό ρόλο, αλλά δεν είναι μόνο αυτοί που ξοδεύουν λεφτά δίχως όριο. Και οι Αμερικανοί το κάνουν και Ευρωπαίοι το κάνουν και γενικότερα όσοι βρίσκονται στην ηγεσία μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων δεν τα λυπούνται και πολύ τα λεφτά.

Υπάρχει όμως μια ομάδα. η οποία μάλιστα ανήκει στην κατηγορία με τα «μεγάλα» ονόματα, που κάνει τη διαφορά. Που ξεχωρίζει. Την ώρα που οι υπόλοιποι βγάζουν αστρονομικά ποσά από τα ταμεία τους για να κλείσουν «αστέρες», εκείνη κινείται πολύ πιο ταπεινά και προσεκτικά.

Αυτή λοιπόν είναι η Ρόμα, της οποίας οι αριθμοί από τις τελευταίες τρεις (συν την τρέχουσα) μεταγραφικές περιόδους προκαλούν μεγάλη έκπληξη. Συγκεκριμένα, από τον Γενάρη του 2022 μέχρι και σήμερα (δηλαδή σε 4 μεταγραφικές περιόδους) οι «τζαλαρόσι» έχουν ξοδέψει μόλις 7 εκατ. ευρώ!

Και μάλιστα, αυτά τα 7 εκατ. ευρώ δόθηκαν το περσινό καλοκαίρι για τον Τσέλικ. Από 'κει και πέρα, σε αυτό το διάστημα όλοι οι υπόλοιποι που αποκτήθηκαν (Σέρτζιο Ολιβλειρα, Μέιτλαντ-Νάιλς, Ντιμπάλα, Μάτιτς, Μπελότι, Καμαρά, Σβίλαρ, Βαϊνάλντουμ, Γιορέντε, Σολμπάκεν, Κρίστενσεν, Αουάρ, Εντικά) ήταν η ελεύθεροι ή δανεικοί.

Βέβαια, για να λέμε τα πράγματα ως έχουν, η οικονομική κατάσταση του συλλόγου δεν αφήνει και πολλά περιθώρια. Οπότε, ίσως η πολιτική της ομάδας να μην υπάρχει από επιλογή, αλλά αναγκαστικά λόγω των καταστάσεων. Όπως και να 'χει όμως, η Ρόμα, που βρέθηε μια ανάσα από την κατάκτηση του Europa League, ξεχωρίζει...