Τότι: «Προτιμώ να πεθάνω παρά να φύγω από τη Ρόμα»

Φραντσέσκο Τότι

i

©Intime

Τότι: «Προτιμώ να πεθάνω παρά να φύγω από τη Ρόμα»

Κώστας Τόπας 10:23 - 05.07.2023

Ο Φραντσέσκο Τότι παραδέχθηκε ότι «θα προτιμούσε να πεθάνει» παρά να έφευγε από τη Ρόμα.

Ο θρύλος της Ιταλίας πέρασε ολόκληρη την καριέρα του στη Ρόμα, ανέβηκε από την ακαδημία τους και έγινε αρχηγός, πρώτος σκόρερ και ο παίκτης με τις πιο καλύτερες εμφανίσεις. Όταν όλα τελείωσαν και έπρεπε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση του, το επόμενο φυσικό βήμα ήταν να ενταχθεί στον σύλλογο ως μέλος του διοικητικού επιτελείου, αλλά αυτό κράτησε μόνο δύο χρόνια και το καλοκαίρι του 2019 έδωσε μια συναισθηματική συνέντευξη Τύπου ανακοινώνοντας τον αναχώρηση.

«Δεν ήταν εύκολο να φύγω από τη Ρόμα, αλλά το σκεφτόμουν για μήνες», είπε πρόσφατα στο Sky Sport Italia.

«Δεν είχα καμία αξιοπιστία, δεν ήμουν μέρος του έργου, ήμουν απλώς η μασκότ τους. Δεν ήταν αρκετό. Κατάλαβα ότι ήμουν εμπόδιο, γιατί δεν μου επέτρεπαν να εκφράσω τη γνώμη μου. «Δεν πίστευα ότι ήμουν πηγή έμπνευσης για αυτούς. Ίσως δεν ήμουν έτοιμος ή δεν ήθελαν να μου δώσουν θέση στο τραπέζι, αλλά όταν υπήρχε πρόβλημα, ήμουν έτοιμος να επέμβω.

Προτιμούσα να πεθάνω παρά να ανακοινώσω ότι έφευγα από τη Ρόμα. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έφευγα από αυτό το μέρος με τη θέλησή μου, καθώς αυτή ήταν η οικογένειά μου», ανέφερε ο Τότι.

Ο Τότι σχολίασε επίσης τη στιγμή που αποσύρθηκε ως παίκτης το 2017, κάτι που παραδέχεται ελεύθερα ότι δεν ήταν αυτό που ήθελε να κάνει.

«Ποτέ δεν είσαι έτοιμος για μια τέτοια μέρα, αλλά πρέπει να υπάρχει μια αρχή και ένα τέλος σε όλα. Τα πρόσωπα των ανθρώπων, από τα παιδιά μέχρι αυτά που παρακολουθούσες να μεγαλώνουν, σε αγγίζουν όλα. Οι οπαδοί μου έδωσαν δύναμη να συνεχίσω. Δεν ήξερα τι ήθελα να κάνω αφού αποχαιρετούσα το ποδόσφαιρο. Τώρα ελπίζω να βρω κάτι άλλο που να μου δίνει ενθουσιασμό και ευτυχία», κατέληξε ο θρύλος των «τζιαλορόσι» με τους οποίους αγωνίστηκε από το 1993 μέχρι το 2017 και κατέγραψε συνολικά 785 συμμετοχές, με απολογισμό 307 γκολ και 209 ασίστ. Όσο αφορά τρόπαια, ο Ιταλός πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και δύο σούπερ καπ.