Οριστική συμφωνία Σίτι και Αλ Αχλί για Μαχρέζ

Μαχρέζ-Βαλμπουενά

i

©Intime

Οριστική συμφωνία Σίτι και Αλ Αχλί για Μαχρέζ

Κώστας Τσιακλής 10:35 - 20.07.2023

Η Αλ Αχλί έφτασε σε συμφωνία με τη Μάντσεστερ Σίτι και θα αποκτήσει τον Ριγιάντ Μαχρέζ. Ο Αλγερινός θα είναι συμπαίκτης με τους Εντουάρντ Μεντί και Ρομπέρτο Φιρμίνο.

Ο Ριγιάντ Μαχρέζ θα είναι το νεότερο όνομα που θα ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία. Αυτό γιατί η Αλ Αχλί έφτασε σε συμφωνία με τη Μάντσεστερ Σίτι για την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή. Ο Αλγερινός θα είναι συμπαίκτης με τους Εντουάρντ Μεντί και Ρομπέρτο Φιρμίνο.

Οι ομάδες της Σαουδικής Αραβίας έχουν πάρει φόρα και δεν τους σταματάει πραγματικά κανείς. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο «άνοιξε» το χόρο των μεταγραφών τον περασμένο Ιανουάριο και πλέον ολοένα και περισσότεροι θα συνεχίσουν την καριέρα τους εκεί. Ακόμα ένας ποδοσφαιριστής που θα βρεθεί στα γήπεδα της Σαουδικής Αραβίας θα είναι ο Ριγιάντ Μαχρέζ.

Η Αλ Αχλί κατάφερε να φτάσει σε συμφωνία με τη Μάντσεστερ Σίτι, με τον δημοσιογράφο, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, να ανακοινώνει το γνωστό του here we go. Όπως επιβεβαιώνει ο Ιταλός ρεπόρτερ η ομάδα της Σαουδικής Αραβίας θα βγάλει από τα ταμεία της 35 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό θα αυξηθεί αν ο Αλγερινός εκπληρώσει τους όρους των μπόνους.

Ο Μαχρέζ θα υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το 2027. Ο 32χρονος είναι το τρίτο μεγάλο όνομα που θα αποκτήσει η Αλ Αχλί αυτό το καλοκαίρι αφού ήδη έχουν ανακοινωθεί οι Εντουάρντ Μεντί και Ρομπέρτο Φιρμίνο. Επιπλέον κοντά στην ομάδα της Σαουδικής Αραβίας είναι και ο Σεν Μαξιμίν.

Ο Μαχρέζ ανήκει στη Μάντσεστερ Σίτι από το καλοκαίρι του 2018 όταν και αποκτήθηκε με περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ από τη Λέστερ. Έκτοτε πραγματοποίησε 236 συμμετοχές, με απολογισμό 78 γκολ και 59 ασίστ. Τη φετινή σεζόν ο Μαχρέζ είχε 15 γκολ και 13 ασίστ σε 47 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα ο Μαχρέζ βρισκόταν εκτός της βασικής ενδεκάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα. Ενδεικτικό είναι ότι ο Αλγερινός αγωνίστηκε μόλις 11 λεπτά στην πορεία της Σίτι στο Champions League από τα προημιτελικά και έπειτα. Επίσης στον πάγκο βρισκόταν στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά και στο μεγάλο παιχνίδι με την Άρσεναλ για την Premier League.