Οι καυγάδες με τον Αλέγκρι και η «προδοσία» για τη Μίλαν οδήγησαν τον Μπονούτσι στην έξοδο από την Γιουβέντους

Λεονάρντο Μπονούτσι & Μασιμιλιάνο Αλέγκρι

i

©Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images/Ideal Images

Οι καυγάδες με τον Αλέγκρι και η «προδοσία» για τη Μίλαν οδήγησαν τον Μπονούτσι στην έξοδο από την Γιουβέντους

Κώστας Τόπας 14:29 - 14.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:29 - 14.07.2023

Το γεγονός ότι ο Λεονάρντο Μπονούτσι είχε τεταμένες σχέσεις με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, οδήγησαν την Γιουβέντους να πάρει την απόφαση για την αποχώρηση του Ιταλού αμυντικού.

Η Γιουβέντους έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Λεονάρντο Μπονούτσι, ο οποίος υπερασπίστηκε την ασπρόμαυρη φανέλα σε δύο φάσεις (2010-17 και από το 2018) και αυτή η απόφαση σηματοδοτεί το τέλος μιας υψηλής έντασης σχέσης μεταξύ του Ιταλού αμυντικού, σύμφωνα με την «Gazzetta dello Sport», και του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Το προαναφερθέν Μέσο δίνει κάποιες ενδείξεις για τις διαφωνίες μεταξύ του 36χρονου αμυντικού και του Ιταλού τεχνικού των «μπιανκονέρι».

Ο Αλέγκρι έγινε προπονητής της Γιουβέντους το 2014, αλλά ήταν τη σεζόν 2016-17 που εμφανίστηκαν τα πρώτα προβλήματα μεταξύ του προπονητή και του Μπονούτσι, ενός από τους αρχηγούς της ομάδας. Τον Φεβρουάριο του 2017, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στο «Allianz Stadium» εναντίον της Παλέρμο, ο Μπονούτσι απηύθυνε μια προσβλητική φράση στον Αλέγκρι και ο προπονητής τον έστειλε στις εξέδρες. Μετά από αυτό το περιστατικό, ο Ιταλός στόπερ Επέστρεψε στην ομάδα, αλλά στο τέλος της σεζόν πήρε μεταγραφή στην «μισητή» Μίλαν.

Ωστόσο, ο Αλέγκρι έδωσε το πράσινο φως για να επιστρέψει ο Μπονούτσι στη Γιουβέντους ένα χρόνο αργότερα. Μαζί κατέκτησαν νέο «σκουντέτο». Επειτα ο 55χρονος προπονητής αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της «Γηραιάς Κυρίας» αλλά το 2021 επέστρεψε κι αντιμετώπισε ξανά προβλήματα με τον αμυντικό του. Αυτή τη φορά για το θέμα της αρχηγίας, αφού ο Μπονούτσι ήθελε το περιβραχιόνιο στο μπράτσο του και ο προπονητής δεν συμφώνησε λόγω του ότι ο Ιταλός διεθνής είχε φύγει νωρίτερα στους «ροσονέρι».

Τελικά, η επιθυμία του Λεονάρντο Μπονούτσι έγινε πραγματικότητα την περασμένη σεζόν, με τον Αλέγκρι ωστόσο να μην ήταν σύμφωνος ούτε τότε. Τώρα ο Κριστιάνο Τζιουντόλι, ο νέος αθλητικός διευθυντής της Γιουβέντους και ο Τζιοβάνι Μάνα, επικεφαλής της πρώτης ομάδας, αποφάσισαν να βάλουν τέλος σε αυτό το «σήριαλ» μεταξύ Αλέγκρι και Μπονούτσι, βγάζοντας στο «σφυρί» τον Ιταλό αμυντικό.