Η Γιουβέντους επιβεβαίωσε την επιθυμία της να αποχωρήσει από τη Super League

Παίκτες Γιουβέντους

i

Photo by Valerio Pennicino/Getty Images

Η Γιουβέντους επιβεβαίωσε την επιθυμία της να αποχωρήσει από τη Super League

Κώστας Τόπας 09:11 - 14.07.2023 / Ανανεώθηκε: 09:11 - 14.07.2023

Η Γιουβέντους επιβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει διαδικασία αποχώρησης από το σχέδιο της Super League, αφήνοντας στη διαδικασία την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το βράδυ της Πέμπτης (13/07), μέσω ενός Δελτίου Τύπου, οι «μπιανκονέρι» επισημοποίησαν το αίτημά τους για οριστική έξοδο απότο έργο της Super League, αφήνοντας έτσι την Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ ως τους τελευταίους «επιζώντες» αυτού του θεσμού.

Αλλωστε, τον περασμένο Ιούνιο, η Γιουβέντους είχε ήδη εκφράσει την πρόθεσή της σε ισπανικούς συλλόγους να αποχωρήσουν από τη Super League. «Μετά τις συζητήσεις και λαμβάνοντας υπόψη ορισμένες διαφορές σχετικά με την ερμηνεία των συμφωνιών που ισχύουν για το σχέδιο της Super League, η Γιουβέντους επιβεβαιώνει ότι έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για την απόσυρση του προαναφερθέντος έργου», ανέφερε το βράδυ της Πέμπτης (13/07) το Δελτίο Τύπου της Γιουβέντους.

Η «Γηραιά Κυρία» μάλιστα υπενθυμίζει ότι πρέπει να λάβει την «προκαταρκτική συναίνεση» των συλλόγων που εξακολουθούν να συμμετέχουν. Αυτή η απόφαση δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένων των κυρώσεων που επιβαρύνουν τους «μπιανκονέρι». Εκτός από αυτό που θα μπορούσε να ισχύει για τους... επαναστατικούς συλλόγους, η UEFA αναμένεται να λάβει σύντομα αποφάσεις κατά της Γιουβέντους για «πιθανές παραβιάσεις της άδειας συλλόγων και του οικονομικού ευ αγωνίζεσθαι».

Η Γιουβέντους, υπενθυμίζεται, ότι έχει έρθει σε συμφωνία με την UEFA να αποκλειστεί αυτή τη σεζόν από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έτσι δεν θα παίξει στο Conference League και επομένως δεν θα έχει κυρώσεις από τη σεζόν 2024-25, σύμφωνα με αναφορές της «Corriere dello Sport».

Επομένως, για την ομάδα από το Τορίνο, η αποχώρηση από το έργο της Super League μοιάζει με χαλάρωση των σχέσεων με την UEFA. Στο μεταξύ, το έλλειμμα από απουσία στο Champions League τη φετινή σεζόν ανέρχεται στα 120 εκατ. ευρώ για τη Γιουβέντους. Η πρόκριση στον πιο διάσημο ευρωπαϊκό διαγωνισμό υπόσχεται να είναι ζωτικής σημασίας για την επόμενη χρονιά. Η παραμονή στο έργο της Super League θα μπορούσε να τιμωρηθεί με πενταετή αποκλεισμό από την διοργάνωση.