Σάλος στην Ισπανία με το ρατσιστικό σχόλιο του Μπούργος για τον Γιαμάλ (vid)

Χερμάν Μπούργος

i

©Intime

Σάλος στην Ισπανία με το ρατσιστικό σχόλιο του Μπούργος για τον Γιαμάλ (vid)

Κώστας Τόπας 10:31 - 11.04.2024

Σάλο προκάλεσε στην Ισπανία, η ρατσιστική δήλωση του άλλοτε τεχνικού του Άρη, Χερμάν Μπούργος για τον Γαμίν Γιαμάλ της Μπαρτσελόνα.

Η Μπαρτσελόνα και η Παρί Σεν Ζερμέν αποφάσισαν να μην παραχωρήσουν συνεντεύξεις μετά τον αγώνα στο Movistar Plus+» την τηλεόραση που κατέχει τα δικαιώματα του Champions League στην Ισπανία, λόγω ενός ρατσιστικού σχολίου του άλλοτε τεχνικού του Άρη, Χερμάν Μπούργος για τον Λαμίν Γιαμάλ των «μπλαουγκράνα».

Το επεισόδιο έλαβε χώρα ενώ οι κάμερες ήταν στραμμένες στον Λαμίν Γιαμάλ, όταν εκείνος κατευθυνόταν ήδη στο τούνελ των αποδυτηρίων και ο επιθετικός της Μπάρτσα χτύπησε την μπάλα με τον ώμο και τα δύο του πόδια. «Κοιτάξτε την ποιότητα και τις μικρές πινελιές του Λαμίν!» αναφώνησε η παρουσιάστρια του χώρου, Σουσάνα Γκουάς για να ακολουθήσει το σχόλιο του Μπούργος: «Αν δεν πάει καλά θα καταλήξει στα φανάρια, το ποδόσφαιρο είναι σαν τη ζωή».

Το σχόλιο του άλλοτε τεχνικού του Άρη, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα αμέσως μετά και έκανε την Παρί και την Μπαρτσελόνα να ασκήσουν βέτο στο Movistar. Ο πρώην τερματοφύλακας και πρώην βοηθός προπονητή της Ατλέτικο Μαδρίτης υπερασπίστηκε τον εαυτό του ενάντια στις κατηγορίες για ρατσισμό σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του στο Instagram.

«Κάνω αυτή τη δήλωση επαναλαμβάνοντας συγγνώμη για τα λόγια μου στο χθεσινό πρόγραμμα. Δεν ήταν πρόθεσή μου να βλάψω τον Λαμίν Γιαμάλ τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα ​​τους παίκτες, την UEFA ή την πλατφόρμα Movistar Plus+. όπου εργάζομαι. Όταν έκανα το σχόλιό μου επέλεξα να κάνω ένα αστείο με ποιότητα και κολακευτικές αρετές, σε καμία περίπτωση δεν αφορούσε καμία εθνότητα ή κοινωνική τάξη.

Μετά από τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο, είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω τους νεαρούς παίκτες. Θαυμάζω ιδιαίτερα τον όγκο των νέων ταλέντων που βγάζει η Μπάρτσα γιατί πιστεύω ότι η ποιότητα πάντα θριαμβεύει στο τέλος. Είμαι προπονητής υπέρ της κάμερας και σε όλες τις ομάδες που έχω ασχοληθεί με το να φέρω νέους ανθρώπους να προπονούνται με την πρώτη ομάδα. Ζητώ συγγνώμη από όποιον προσβλήθηκε από το σχόλιό μου. Η πρόθεσή μου δεν ήταν να απαξιώσω τον Γιαμάλ, το αντίθετο

Το ποδόσφαιρο ενώνει τα πάντα και τους πάντες, γι' αυτό είναι το καλύτερο άθλημα αφού δεν κάνει διακρίσεις με βάση το φύλο, τη φυλή, τη θρησκεία, την αναπηρία, την ηλικία ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Αυτό πιστεύω! Τα λέμε στο ποδόσφαιρο!».