Η παρουσία του Άλβες είναι πάντα διακριτική, αλλά έχει και την σημασία της

Μπρούνο Άλβες

i

© intime

Η παρουσία του Άλβες είναι πάντα διακριτική, αλλά έχει και την σημασία της

Κώστας Τσίλης 08:31 - 18.10.2023 / Ανανεώθηκε: 08:36 - 18.10.2023

Ο Άλβες δεν μπαίνει ποτέ στα χωράφια άλλων αρμοδιοτήτων στην ΑΕΚ, όμως η παρουσία του στο ματς των u21 Πορτογαλίας και Ελλάδας είχε την σημασία του

Αν στις εξέδρες του Αλφόνσο Ενρίκες για το ματς των u21 ομάδων της Πορτογαλίας και της Ελλάδας είχε βρεθεί είτε ο Παναγιώτης Κονέ, είτε ο Ράντεκ Κουχάρσκι, η κουβέντα θα πήγαινε κατευθείαν στα μεταγραφικά. Απολύτως λογικό, καθότι πρόκειται για τον εκτελεστικό και τον τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ. Τους δυο υπεύθυνους του μεταγραφικού σχεδιασμού. Όμως στο Γκιμαράες βρέθηκε ο Μπρούνο Άλβες. Κάτι που αλλάζει ελαφρώς, αλλά όχι εντελώς την κουβέντα. 

Ο Άλβες είναι ο αθλητικός διευθυντής της ΑΕΚ. Και όταν συζήτησε για να αναλάβει το πόστο του, στο τραπέζι έριξε περισσότερο όσα δεν θα κάνει. Με διαφορετικά λόγια, αλλά με το ίδιο νόημα, ο Πορτογάλος πρώην σούπερ σταρ, ξεκαθάρισε πως δεν επρόκειτο ποτέ να μπει σε "χωράφια" άλλων. Ήταν αυτά είναι του προπονητή, είτε αυτά είναι του τεχνικού διευθυντή. Και επ' αυτού ήταν κατηγορηματικός. 

Μέχρι τώρα, δεν έχει παρεκκλίνει ούτε εκατοστό, καθώς αυτός είναι ο χαρακτήρας του. Η παρουσία του στην ΑΕΚ είναι διακριτική στο έπακρο, αλλά πάντα με βαρύνουσα σημασία. Στην προπόνηση για παράδειγμα, είναι κάθε μέρα παρών. Παρακολουθεί από πολύ μακριά, δεν επεμβαίνει πουθενά. Πάντα όμως κάποιος από τους παίκτες θα τον πλησιάσει για να συζητήσει κάτι μαζί του. 

Το ίδιο συμβαίνει παντού, όπου εμφανίζεται. Το ποδοσφαιρικό του κύρος άλλωστε είναι τεράστιο και πολύ σημαντικό. Στο προκείμενο, προφανώς και ο Άλβες βρισκόταν στο ματς της Πορτογαλίας με την Ελλάδα σε μεταγραφική αποστολή. Ωστόσο είναι τέτοιές οι επαφές που έχει στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο, αλλά και τόσο σημαντικό το ποδοσφαιρικό του μάτι, που δεδομένα δεν ήταν ένας απλός θεατής αυτού του ματς. 

Άλλωστε ο Άλβες δεν έχει απολύτως κανένα ζήτημα, όταν του δίνεται η ευκαιρία και κρίνεται απαραίτητο, να εκτελεί και χρέη σκάουτερ. Ειδικά για μικρότερες ηλικίες παικτών. Και η αλήθεια είναι πως ένα ματς ανάμεσα στις ομάδες u21 της Πορτογαλίας και της Ελλάδας, είναι ένας μικρός παράδεισος από ταλεντάκια. Επομένως κάποιες σημειώσεις σ' ένα μπλοκάκι, είναι πιθανό ο Άλβες να κράτησε. Και αυτές αμά τη επιστροφή του στην Ελλάδα να πάνε σε Αλμέιδα και Κονέ - Κουχάρσκι.