Νάγκελσμαν: «Η Ουκρανία και η Ελλάδα είναι δύο μαχητικές και παθιασμένες ομάδες»

Γιούλιαν Νάγκελσμαν

i

© PrtScr

Νάγκελσμαν: «Η Ουκρανία και η Ελλάδα είναι δύο μαχητικές και παθιασμένες ομάδες»

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:51 - 19.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:24 - 20.03.2024

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν μίλησε για το στάδιο προετοιμασίας της Γερμανίας εν όψει του Euro 2024, ενώ τόνισε πως η Ελλάδα και η Ουκρανία είναι δύο μαχητικές και παθιασμένες ομάδες.

Η Γερμανία, η οποία είναι η οικοδέσποινα του Εuro 2024, θα παίξει δύο φιλικούς αγώνες με την Ουκρανία και την Ελλάδα τον Ιούνιο, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Η Γερμανία θα υποδεχθεί στις 3 Ιουνίου την Ουκρανία, ενώ τέσσερις μετά θα αντιμετωπίσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα έχει κληρωθεί στον ίδιο όμιλο με Τουρκία, Τσεχία και Πορτογαλία. Όπως γνωστοποίησε και η ΕΠΟ, η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα είναι η 10η στην ιστορία της Εθνικής με τη Γερμανία και η δεύτερη που θα έχει φιλικό χαρακτήρα.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για διαφορετικά στυλ και συστήματα αντιπάλων εν όψει του Euro 2024», ανέφερε αρχικά ο προπονητής της Γερμανίας Γιούλιαν Νάγκελσμαν και συνέχισε: «Η Ουκρανία και η Ελλάδα είναι δύο μαχητικές, παθιασμένες ομάδες και είχαμε προβλήματα με τέτοιους αντιπάλους τον τελευταίο καιρό».

Ο Νάγκελσμαν ανέλαβε την εθνική Γερμανίας μετά την απόλυση του Χάνσι Φλικ τον περασμένο Σεπτέμβριο, ξεκίνησε με μια νίκη και μια ισοπαλία κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στην Αμερική τον Οκτώβριο, ενώ στη συνέχεια γνώρισε δύο διαδοχικές ήττες από Αυστρία και Τουρκία τον Νοέμβριο. 

Πλέον στο στρατόπεδο των «πάντσερ» υπάρχει αυξανόμενη πίεση για τον Νάγκελσμαν εν όψει του Euro 2024: «Γι’ αυτό και οι δύο αυτές ομάδες μετά τους αγώνες με τη Γαλλία και την Ολλανδία τον Μάρτιο είναι τα σωστά τεστ», κατέληξε ο πρώην τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου.