Η Ναντ στον δρόμο για δεύτερο σερί τελικό κυπέλλου, 2-1 τη Λανς

Παίκτες Ναντ (φωτογραφία αρχείου)

i

© Bottanelli/NurPhoto via Getty Images

Η Ναντ στον δρόμο για δεύτερο σερί τελικό κυπέλλου, 2-1 τη Λανς

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 22:20 - 01.03.2023 / Ανανεώθηκε: 22:28 - 01.03.2023

Με δύο γκολ του Ντελόρ, η Ναντ επικράτησε της Λανς με 2-1 και έκλεισε εισιτήριο για τον ημιτελικό Κυπέλλου Γαλλίας.

Η Ναντ πήρε την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Γαλλίας, καθώς νίκησε τη Λανς (2-1) χάρη στα δύο γκολ του Ντελόρ. Ο Αλγερινός επιθετικός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, καθώς με τα γκολ του έστειλε για δεύτερη σερί χρονιά τη Ναντ στους 4 της διοργάνωσης.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, η Λανς μπήκε καλύτερα με σκοπό να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα αιφνιδίαζε τους γηπεδούχους. Μόλις στο 8΄, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο τέρμα, όμως το δυνατό σουτ του Καρντινάλ απέκρουσε ο Ντεσάμπ εγκαίρως.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων δήλωσε ξανά «παρών» καθώς εξουδετέρωσε το σουτ του Κόστα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα της Ναντ, χωρίς να σκοράρει από ευνοϊκή θέση. Στο 16΄, η γηπεδούχος πραγματοποίησε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία με τον Γκαναγκό.

Ο Καμερουνέζος επιθετικός κέρδισε την κεφαλιά και ανάγκασε τον τερματοφύλακα της Λανς, Ζαν-Λουΐ Λεκά να κάνει μία εκπληκτική επέμβαση. Δύο λεπτά αργότερα, η φιλοξενούμενη πραγματοποίησε αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο Φακούντο Μεντίνα ένιωσε ενοχλήσεις, με τον Μασάδο να περνάει στη θέση του. Στο 28΄, η Λανς άνοιξε το σκορ με τον Φοφανά, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την καλοζυγισμένη σέντρα του Τζόναθαν και εκτέλεσε υποδειγματικά, κάνοντας το 0-1.

Μόλις τρία λεπτά αργότερα ήρθε η γρήγορη απάντηση της Ναντ, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν πέναλτι και τον Ντελόρ να ευστοχεί από τα 11 μέτρα, φέρνοντας το ματς στα ίσα (1-1). Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια μετά από ένα ισορροπημένο 45λεπτο.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Λανς πίεσε αρκετά με σκοπό να πετύχει το δεύτερο γκολ που θα της έδινε ξανά το προβάδισμα. Στο 49΄, ο αριστερός φουλ μπακ της Λανς, Μασάντιο Χαΐντάρα δοκίμασε το σουτ, όμως ο Ντεσάμπ μπλόκαρε εύκολα.

Στο 59΄ και κόντρα στη ροή του αγώνα, η Ναντ πέτυχε και δεύτερο γκολ ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που βρήκε το γκολ της ισοφάρισης. Πιο αναλυτικά, οι γηπεδούχοι κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι μετά από παράβαση του Ζαν-Λουΐ Λεκά, με τον Ντελόρ να αναλαμβάνει και πάλι την εκτέλεση και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα (2-1), κάνοντας το 2/2 από την άσπρη βούλα.

Στη συνέχεια, η Λανς πίεσε αρκετά και έχασε αρκετές ευκαιρίες με στόχο να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Στο 86΄, οι φιλοξενούμενοι σπατάλησαν τη μεγαλύτερή τους φάση με τον Φουλγίνι, ο οποίος δοκίμασε το σουτ με τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι. Το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς άλλη μεγάλη ευκαιρία και με τη Ναντ να εξασφαλίζει το εισιτήριο για τα ημιτελικά, εκεί που θα βρεθεί για δεύτερη σερί σεζόν.