Χάος στη Νάπολη! Τρομερά επεισόδια και καταστροφές από χούλιγκαν των Ιταλών και της Άιντραχτ Φρανκφούρτης (vids)

Χάος στη Νάπολη! Τρομερά επεισόδια και καταστροφές από χούλιγκαν των Ιταλών και της Άιντραχτ Φρανκφούρτης (vids)

Κώστας Τόπας 08:29 - 16.03.2023 / Ανανεώθηκε: 12:04 - 16.03.2023

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η Νάπολη πριν και μετά το παιχνίδι της τοπικής ομάδας με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης για τα νοκ άουτ του Champions League.

Η Νάπολι εξασφάλισε την συμμετοχή της στα προημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της, αλλά ο αγώνας επισκιάστηκε από βίαιες συγκρούσεις τόσο πριν όσο και μετά τη νίκη με 3-0 επί της Άιντραχτ στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα».

Η κατάσταση... μύριζε μπαρούτι από το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στη Φρανκφούρτη αλλά και γενικότερα απ' την επικίνδυνη συνύπαρξη χούλιγκαν όχι μόνο των δύο ομάδων, καθώς στο πλευρό των Ναπολιτάνων βρέθηκαν οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα ενώ σε αυτό των Γερμανών οι ultras της Αταλάντα, που είναι ορκισμένοι εχθροί των Παρτενοπέι. Από την πλευρά του, το Υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας ανακοίνωσε την απαγόρευση πώλησης εισιτηρίων σε οπαδούς της Άιντραχτ.

Παρ' όλα αυτά, οι Γερμανοί προσέφυγαν στα δικαστήρια και δικαιώθηκαν με αποτέλεσμα να ταξιδέψουν στη Νάπολη 2.700 φίλοι της Άιντραχτ, πολλοί εκ των οποίων είχαν διάθεση για επεισόδια. Ενεπλάκησαν σε σφοδρές συγκρούσεις με την αστυνομία βάζοντας φωτιές σε αυτοκίνητα, πετώντας αντικείμενα και προκαλώντας ζημιές σε εστιατόρια.

Μετά τον αγώνα, η αστυνομία προσπαθούσε να απομακρύνει τους οπαδούς της Άιντραχτ από το ξενοδοχείο τους με λεωφορεία, όταν μια ομάδα ultras της Νάπολι που αναζητούσαν εκδίκηση προσπάθησαν να στήσουν ενέδρα, σύμφωνα με το Sky Sport Italia. Περίμεναν κρυμμένοι μέχρι το πέρασμα της γερμανικής συνοδείας, φρουρούμενο από πολλά φορτηγά της ιταλικής αστυνομίας και σε μια συγκεκριμένη στιγμή εμφανίστηκαν πετώντας φωτοβολίδες και κροτίδες στα οχήματα.