Επίσημο: Προπονητής της Νάπολι ο Ρούντι Γκαρσία!

Ρούντι Γκαρσία

i

© Photo by Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images

Επίσημο: Προπονητής της Νάπολι ο Ρούντι Γκαρσία!

Sportal newsroom 22:29 - 15.06.2023 / Ανανεώθηκε: 22:30 - 15.06.2023

Προπονητής της Νάπολι είναι κι επίσημα πλέον ο Ρούντι Γκαρσία, με τους «παρτενοπέι» να ανακοινώνουν την πρόσληψη του.

Η Νάπολι τη σεζόν που μας πέρασε εξέπληξε όλο το ποδοσφαιρικό κοινό, παίζοντας εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και φτάνοντας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μάλιστα, έφτασε και μέχρι τα προημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της, όπου και αποκλείστηκε από τη Μίλαν, χάνοντας 0-1 στο πρώτο ματς του Μιλάνου, ενώ στο δεύτερο ήρθε ισόπαλη 1-1.

Παρόλα αυτά ο τεχνικός της ομάδας, Λουτσιάνο Σπαλέτι, αποτέλεσε παρελθόν από τους «παρτενοπέι», καθώς όπως ανέφερε έχει ανάγκη από ξεκούραση ενώ υποστήριξε ότι για έναν χρόνο δεν θα προπονήσει άλλη ομάδα. Έτσι, η ιταλική ομάδα κλήθηκε να βρει τον αντικαταστάτη του. Και τα κατάφερε, αφού το βράδυ της Πέμπτης (15/6) ανακοίνωσε επίσημα την πρόσληψη του Ρούντι Γκαρσία.

Στην ανακοίνωση της η Νάπολι δεν κάνει γνωστή τη διάρκεια του συμβολαίου που υπέγραψε ο έμπειρος προπονητής, που επιστρέφει στην Ιταλία μετά από 7 χρόνια, καθώς υπήρξε στο τιμόνι της Ρόμα μεταξύ 2013 και 2016, ενώ μέχρι πρότινος ήταν στην Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Επιπλέον, έχει περάσει από τους πάγκους των Κορμπέιλ-Εσόν, Σεντ Ετιέν, Ντιζόν, Λε Μαν, Λιλ, Μαρσέιγ και Λιόν.