Έρευνα στον Ντε Λαουρέντις για ψευδή λογιστικά στοιχεία στη μεταγραφή του Οσίμεν

Έρευνα στον Ντε Λαουρέντις για ψευδή λογιστικά στοιχεία στη μεταγραφή του Οσίμεν

Δημήτρης Χούπης 20:56 - 26.09.2023

Η μεταγραφή του Βίκτορ Οσίμεν μπορεί να φέρει μπελάδες στη Νάπολι, αφού η Εισαγγελία της Ρώμης έχει αρχίσει έρευνες στον Ντε Λαουρέντις για ψευδή λογιστικά στοιχεία στην απόκτηση του Νιγηριανού.

Ο Βίκτορ Οσίμεν αποκτήθηκε από τη Νάπολι πριν από τρία χρόνια και η μεταγραφή του ανέβασε επίπεδο την ομάδα του ιταλικού νότου. Στην περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος μάλιστα ο Νιγηριανός ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών. 

Ωστόσο η μεταγραφή του μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στους «παρτενοπέι». Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της La Repubblica, ο πρόεδρος της Νάπολι έχει γίνει επίκεντρο ερευνών της Εισαγγελίας της Ρώμης για ψευδή λογιστική στοιχεία στην απόκτηση του 24χρονου. 

Πιο αναλυτικά, αναφέρεται πως εκείνη την περίοδο ο Νιγηριανός επιθετικός μετακόμισε από τη Γαλλία στην Ιταλία έναντι του ποσού των 71.250.000 ευρώ. Ωστόσο η Νάπολι έδωσε κατευθείαν μόνο τα 50.000.000 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό να αξιολογείται τους τέσσερις παίκτες που πήγαν στο Λιλ ως ανταλλάγματα. 

Οι παίκτες που έκαναν αυτό το ταξίδι ήταν ο Ορέστης Καρνέζης και ακόμα τρεις νεαροί παίκτες, ο Λιγκουόρι, ο Μάντζι και ο Παλμιέρι. Η Εισαγγελία λοιπόν άρχισε να ψάχνει την υπόθεση, αφού θέλει να διαπιστώσει το αν υπερτιμήθηκαν οι μισθοί των ποδοσφαιριστών, για να υπάρχουν εικονικά κέρδη κεφαλαίου και να ευνοηθεί η Νάπολι λογιστικά. 

Οι «παρτενοπέι» τη φετινή χρονιά δεν έχουν ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο στο πρωτάθλημα. Στη Serie A είναι στην έβδομη θέση με οχτώ βαθμούς, ήδη εφτά πίσω από την πρώτη Ίντερ. Στο τελευταίο παιχνίδι μάλιστα έφερε «λευκή» ισοπαλία με την Μπολόνια. Ενώ στο Champions League  ξεκίνησε με το δεξί αφού επικράτησε της Μπράγκα με 2-1.