Η πρωταθλήτρια Νάπολι... πλήγωσε τη φιναλίστ Ίντερ

Νάπολι

i

© Photo by Oliver Weiken/picture alliance via Getty Images

Η πρωταθλήτρια Νάπολι... πλήγωσε τη φιναλίστ Ίντερ

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:00 - 21.05.2023 / Ανανεώθηκε: 21:02 - 21.05.2023

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας, Νάπολι, πήρε τη νίκη κόντρα στη φιναλίστ του UEFA Champions League, Ίντερ, επικρατώντας στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» με σκορ 1-0.

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας, Νάπολι, επικράτησε με 1-0 της φιναλίστ του UEFA Champions League, Ίντερ και επέστρεψε στις νίκες μετά το… διάλειμμα της Μόντσα. Μία ήττα που βάζει σε μπελάδες τους «νερατζούρι», που πλέον θα πρέπει να παλέψουν για να μη χάσουν την τετράδα.

Οι «παρτενοπέι» είχαν την υπεροχή στο πρώτο μέρος ελέγχοντας το παιχνίδι. Η κατοχή ήταν υπέρ τους, οι ευκαιρίες το ίδιο, όμως το γκολ δεν ήρθε. Απεναντίας, οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να τα βρίσκουν σκούρα και αυτό αποτυπώθηκε στα xGoals,τα οποία βρίσκονταν στο… 0,07. Μάλιστα, για κάτι παραπάνω από πέντε λεπτά οι γηπεδούχουν είχαν και το αριθμητικό πλεονέκτημα, αφού ο Γκαλιαρντίνι στο 41’ είδε την κόκκινη κάρτα. 

Το «καλημέρα» του δευτέρου 45λέπτου βρήκε τη Νάπολι να συνεχίζει την πίεση και να έχει τρεις ευκαιρίες για γκολ, με κορυφαία αυτή του Οσιμέν στο 48’. Το 1-0 ήταν αδύνατο να μην έρθει και το έκανε πράξη ο Ανγκισά. Στο 67’ ο Καμερουνέζος «μάγεψε» τους πάντες και με ένα απίθανο γυριστό σουτ, έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Ζιελίνσκι, έδωσε στην ομάδα του το προβάδισμα. 

Το 2-0 ήρθε από τον Σιμεόνε, όμως οι πανηγυρισμοί του κράτησαν για λίγο, αφού το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Λίγα λεπτά αργότερα ο Λουκάκου σε «νεκρό» χρόνο έκανε το 1-1 και «πάγωσε» τους γηπεδούχους. Όμως αυτοί αντέδρασαν και χάρη σε ασίστ του Ανγκισά και γκολ του Ντι Λορέντζο, έφτασαν στη νίκη στο 85’. Τη χαριστική βολή έδωσε ο Γκαετάνο στο 90+5’ και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην ομάδα του.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Το γκολ του Λουκάκου θα μπορούσε να αποσυντονίσει τη Νάπολι, όμως έχοντας πιστή στο πλάνο της έφτασε στη νίκη, με το γκολ του Ντι Λορέντζο να τη σώζει από το… μαρτύριο.

MVP

O Ανγκισά! Εκτός του απίθανου τέρματος που πετυχαίνει, ταυτόχρονα δίνει την ασίστ στον Ντι Λορέντζο που επανέφερε την ομάδα στις «ράγες» της νίκης.