Ανω κάτω η Νάπολι, μετά τον Σπαλέτι θέλει να αποχωρήσει και ο αθλητικός διευθυντής

Λουτσιάνο Σπαλέτι

i

PrtScr

Ανω κάτω η Νάπολι, μετά τον Σπαλέτι θέλει να αποχωρήσει και ο αθλητικός διευθυντής

Κώστας Τόπας 09:13 - 20.05.2023

Ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση σήμερα μιας και βλέπει τόσο τον αθλητικό διευθυντή της ομάδας όσο και τον προπονητή, Λουτσιάνο Σπαλέτι να επιθυμούν την άμεση αποχώρησή τους από τους «παρτενοπέι».

Νάπολι σε κρίση; Αυτό αναφέρει η «Tuttosport» η οποία τονίζει πως τα πράγματα δεν είναι όλα ρόδινα στην πρωτεύουσα της Καμπανίας, παρά το γεγονός ότι ο Σπαλέτι και οι παίκτες του μόλις εξασφάλισαν το πρώτο Scudetto του συλλόγου μετά από 33 χρόνια. Στον απόηχο των πανηγυρισμών, έχουν αρχίσει να δημιουργούνται εντάσεις μεταξύ προπονητή, προέδρου και αθλητικού διευθυντή.

Η Νάπολι είχε κλείσει τον Οσίμεν σε δωμάτιο για τρεις ημέρες για να απορρίψει πρόταση της Λίβερπουλ
SERIE A

14:27 - 17.05.2023

Η Νάπολι είχε κλείσει τον Οσίμεν σε δωμάτιο για τρεις ημέρες για να απορρίψει πρόταση της Λίβερπουλ

Ο αθλητικός διευθυντής της Νάπολι, Κριστιάνο Τζιουντόλι, κλείδωσε τον Βίκτορ Οσίμεν σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου για να τον πείσει να υπογράψει στους «παρτενοπέι» και να απορρίψει μια μεταγραφή στη Λίβερπουλ το 2020.

Δεν είναι μυστικό πλέον ότι ο αθλητικός διευθυντής, Τζουντόλι θέλει να αποχωρήσει από τη Νάπολι αυτό το καλοκαίρι, ένα χρόνο πριν λήξει το συμβόλαιό του, προκειμένου να ενταχθεί στην «μισητή» Γιουβέντους. Ο Ντε Λαουρέντις ήταν ανοιχτός σε αυτή την ιδέα και οι δύο άνδρες συναντήθηκαν πρόσφατα για να συζητήσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες της αποχώρησής του Τζουντόλι, όπως ποιοι μεταγραφικοί στόχοι των «παρτενοπέι» δεν μπορούν να υπογραφούν από τους «μπιανκονέρι» σε περίπτωση που τελικά αποχωρήσει για την «Γηραιά Κυρία».

Ο ισχυρός άνδρας της Νάπολι, φαίνεται πως εντόπισε ήδη τον αντικαταστάτη του, με τον Τσίρο Πολίτο να έχει τον πρώτο λόγο για την θέση του αθλητικού διευθυντή στους πρωταθλητές Ιταλίας, λαμβάνοντας υπόψη τη στενή σχέση του με τον Ιταλό παραγωγό ταινιών. Αυτό που έχει κάνει τα πράγματα να αλλάξουν, ωστόσο, είναι ο Σπαλέτι και η θέση του για νέο συμβόλαιο.

Η ένταση άρχισε να δημιουργείται μεταξύ του Σπαλέτι και του Ντε Λαουρέντις αφού ο πρόεδρος της Νάπολι ενεργοποίησε αθόρυβα μια ρήτρα ανανέωσης ενός έτους στο συμβόλαιο του προπονητή, παρατείνοντας την παραμονή του έως τον Ιούνιο του 2024. Ο 64χρονος ήλπιζε σε μια συνάντηση με τον πρόεδρο της ομάδας του, για να συζητήσουν ένα νέο συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές και απογοητεύτηκε όταν έμαθε για την ενεργοποίηση της ρήτρας μέσω επίσημης προειδοποιητικής επιστολής.

Αυτές οι εντάσεις έχουν φτάσει σε ένα σημείο που ο Σπαλέτι θα μπορούσε να αποχωρήσει από τον σύλλογο στο τέλος αυτής της σεζόν, κάτι που ο Ντε Λαουρέντις θέλει να αποφύγει, ειδικά με τον Τζουντόλι να αναζητά επίσης την έξοδο. Ως εκ τούτου, ο πρόεδρος της Νάπολι δεν θα αφήσει τον αθλητικό διευθυντή να φύγει μέχρι να συμφωνήσει σε ένα μελλοντικό έργο με τον προπονητή.