«Κάηκε» η Νάπολη με εκατοντάδες πυροτεχνήματα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 33 χρόνια (vids)

Νάπολι

i

PrtScr

«Κάηκε» η Νάπολη με εκατοντάδες πυροτεχνήματα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 33 χρόνια (vids)

Κώστας Τόπας 08:31 - 05.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:28 - 05.05.2023

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στους δρόμους της Νάπολης έκαναν τη νύχτα μέρα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ιταλίας από το καμάρι του τόπου.

Επειτα από 12.058 ημέρες, η Νάπολι τα κατάφερε. Στέφθηκε πρωταθλήτρια Ιταλίας, μετά το 1-1 στην έδρα της Ουντινέζε, μπροστά σε 10.000 οπαδούς τους και χάρη στο ιστορικό γκολ του Βίκτορ Οσιμέν, οι «παρτενοπέι» κατέκτησαν το τρίτο τους πρωτάθλημα, πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε της Serie A.

Μετά το τελικό σφύριγμα στον αγώνα κόντρα στην Ουντινέζε, ο κόσμος είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» για να γιορτάσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος, δημιουργώντας μια συγκλονιστική ατμόσφαιρα, με τα φώτα να σβήνουν και τη θέση τους να παίρνουν τα... κινητά τηλέφωνα.

Μπορεί η Νάπολι να έπαιζε στην έδρα της Ουντινέζε όμως το «Ντιέγκο Μαραντόνα» πήρε... φωτιά στο γκολ του Οσιμέν! Οι οπαδοί της γέμισαν το γήπεδο και όπως είναι λογικό δημιούργησαν τρομερή ατμόσφαιρα όταν ο 24χρονος Νιγηριανός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να χαρίσει στην ομάδα του το Scudetto.

Οι φίλοι της Νάπολη έκαναν τη νύχτα - μέρα στον ιταλικό Νότο από βεγγαλικά μετά το τελικό σφύριγμα, δίνοντας το σύνθημα για ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Ακόμα και στο Τορίνο, στην καρδιά της πόλης της «μισητής» Γιουβέντους, οι οπαδοί της Νάπολι δεν δίστασαν να βγάλουν το κασκόλ τους για να φωνάξουν για την ομάδα τους.

Από την πλευρά τους, οι παίκτες της Νάπολι το πανηγύρισαν σαν μικρά παιδιά στα αποδυτήρια, μετά το τελευταίο σφύριγμα με την Ουντινέζε. Εστησαν... πάρτι στα αποδυτήρια με τον σκόρερ του χρυσού γκολ Βίκτορ Οσιμέν να κάνει live μετάδοση στο Instagram, ενώ ο Κβίτσα Κβαρατσχέλια δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυα του και ξέσπασε σε κλάματα στα αποδυτήρια του γηπέδου της Ουντινέζε.