Νάπολι: Ο δήμαρχος της πόλης ετοιμάζει από τώρα την φιέστα για το πρωτάθλημα
i

©Photo By Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images/Ideal Images

Νάπολι: Ο δήμαρχος της πόλης ετοιμάζει από τώρα την φιέστα για το πρωτάθλημα

Sportal newsroom 17:44 - 23.02.2023 / Ανανεώθηκε: 17:52 - 23.02.2023

Στη Νάπολη θεωρούν δεδομένη την κατάκτηση του πρωταθλήματος και όπως φαίνεται ετοιμάζουν από τώρα την πόλη για την φιέστα.

Η Νάπολι εκτός απροόπτου θα είναι η πρωταθλήτρια Ιταλίας μετά από τριάντα χρόνια. Οι «παρτενοπέι» βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 62 βαθμούς 15 μπροστά από την δεύτερη Ίντερ. Στην πόλη της νότιας Ιταλίας όπως φαίνεται, την κατάκτηση του πρωταθλήματος την θεωρούν δεδομένη και έχουν ήδη αρχίσει τις ετοιμασίες για την μεγάλη αυτή στιγμή.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος της πόλης, Γκαετάνο Μανφρέντι, ξεκινάει από τώρα να ετοιμάζεται για την φιέστα του πρωταθλήματος. «Δεν θα έχει μόνο αθλητικό, αλλά και πολιτικό αντίκτυπο», αναφέρει χαρακτηριστικά. Η μεγάλη γιορτή θα γίνει στην πλατεία, Piazza del Plebiscito, με τις διαπραγματεύσεις με την αστυνομία να έχουν ήδη ξεκινήσει. Στόχος τους είναι να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, ώστε να μπορέσουν οι φίλοι της Νάπολι, να γιορτάσουν το πολυπόθητο πρωτάθλημα. 

Μια ακόμα σκέψη του για να μην υπάρξει πολυκοσμία σε ένα σημείο, είναι να γίνονται τοπικές γιορτές παράλληλα με την μεγάλη γιορτή, που θα γίνει στην Piazza del Plebiscito. Όπως είναι λογικό ο κόσμος που θα βγει στους δρόμους εκείνη την ημέρα θα είναι αρκετός, καθώς στη Νάπολη μετά από τριάντα χρόνια και μετά την εποχή του Μαραντόνα, θα γίνουν πρωταθλητές Ιταλίας.