Ο Μπέλιγχαμ τα έκανε (πάλι) όλα και η Νάπολι υποκλίθηκε στη «Βασίλισσα»!
i

© prtscr

Ο Μπέλιγχαμ τα έκανε (πάλι) όλα και η Νάπολι υποκλίθηκε στη «Βασίλισσα»!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:55 - 03.10.2023 / Ανανεώθηκε: 00:14 - 04.10.2023

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Τζουντ Μπέλιγχαμ, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 3-2 της μαχητικής Νάπολι στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» σε ένα συγκλονιστικό ματς που τα είχε όλα.

Μέγας είσαι Μπέλιγχαμ και θαυμαστά τα έργα σου! Ο νεαρός Άγγλος μέσος με μία ακόμη σπουδαία εμφάνιση πήρε από το χέρι τη Ρεάλ Μαδρίτης και την οδήγησε σε μία τεράστια νίκη επί της Νάπολι με 3-2 μέσα στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα». Ματσάρα που τα είχε όλα με πολλά γκολ, ανατροπές, κοντράστ συναισθημάτων, συγκινήσεις και φυσικά στο τέλος νικά η «Βασίλισσα»...

Οι Μαδριλένοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και από τα πρώτα λεπτά κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να έχουν το πάνω χέρι. Ωστόσο, οι «παρτενοπέι» δεν περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και στην πρώτη τους καλή στιγμή ευτύχισαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Συγκεκριμένα, στο 19ο λεπτό μετά από κόρνερ ο Νάταν έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Έστιγκορντ πήρε το ριμπάουντ και με μια κεφαλιά έκανε το 1-0.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι δεν πτοήθηκε παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ σχετικά κόντρα στη ροή του αγώνα. Συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, ψάχνοντας πλέον το γκολ της ισοφάρισης. Και το βρήκε γρήγορα. Στο 27' ο Μπέλιγχαμ εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Ντι Λορέντζο στα μετόπισθεν και «σέρβιρε» στον Βινίσιους, ο οποίος με ένα υποδειγματικό πλασέ από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή νίκησε τον Μερέτ κι έκανε το 1-1.

Οι «μερένχες» ανέβασαν ακόμα πιο πολύ την πίεση τους μετά το τέρμα του Βινίσιους και μόλις 7 λεπτά μετά έφτασαν στην ολική ανατροπή, με τον Μπέλιγχαμ να κάνει για ακόμη μια φορά τα μαγικά του. Στο 34' ο Άγγλος μέσος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με ένα φοβερό σουτ έγραψε το 1-2 του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα ήταν πολύ διαφορετική, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν αποφασισμένοι να πιέσουν τη Ρεάλ. Το έκαναν και ανταμείφθηκαν, αφού στο 52' κέρδισαν πέναλτι, όταν ο Νάτσο βρήκε την μπάλα με το χέρι του μετά από ένα γύρισμα του Όσιμεν. Ο Ζιελίνσκι ανέλαβε την εκτέλεση του και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κέπα, καθώς η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα για το 2-2.

Η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία πήρε σημαντικό boost από το γκολ της ισοφάρισης και μόλις δύο λεπτά μετά «άγγιξε» την ολική ανατροπή, με το σουτ του Χβαρατσχέλια να περνάει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Η «Βασίλισσα» όμως -παρότι δεν ήταν το ίδιο δυνατή όπως στο πρώτο μέρος- βρήκε τρόπο να «παγώσει» μια και καλή το «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα». Στο 78' ο Βαλβέρδε εξαπέλυσε μία... οβίδα και η μπάλα του έκανε το χατίρι, χτυπώντας αρχικά στο δοκάρι και μετά στην πλάτη του Μερέτ, ώστε να καταλήξει στα δίχτυα για το τελικό 2-3.

Η 2Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Η 3Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 3ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ