Νέα ΑΜΚ στον ΠΑΟΚ και εισροή 7,5 εκατομμυρίων
i

ΠΑΟΚ/©Intime

Νέα ΑΜΚ στον ΠΑΟΚ και εισροή 7,5 εκατομμυρίων

Μάνος Τσαλγατίδης 12:42 - 12.12.2022 / Ανανεώθηκε: 12:47 - 12.12.2022

Εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ΠΑΟΚ

Ολοκληρώθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπου εγκρίθηκε η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, που θα έχει διάρκεια έως τις 29 Δεκεμβρίου του 2022, με την ΑΜΚ να είναι της τάξεως των 7.5 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο βήμα βρέθηκαν ο Μάκης Γκαγκάτσης, ο νομικός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομάτης και ο φοροτεχνικός, Δημήτρης Πανοζάχος, που έδωσαν απαντήσεις σε όσα ερωτήματα τέθηκαν από τους μετόχους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

«Δεν υπάρχει πιστωτικός κίνδυνος και κίνδυνος ρευστότητας, η ΠΑΕ δεν έχει δάνεια, δεν έχει μεγάλες υποχρεώσεις και η ρευστότητα της ειναι σε καλό επίπεδο. Θέλουμε και ελπίζουμε στο μέλλον να έχουμε περισσότερα έσοδα ειδικά από την Ευρώπη», ανέφερε αρχικά ο Δημήτρης Πανοζάχος.

«Τα έσοδα της ΠΑΕ ανέρχονται σε 38.661.000 για φέτος, αν το συγκρίνουμε με τα προηγούμενα έτη υπάρχει μεγάλη αύξηση στα έσοδα… 21.109.000 ήταν τα έσοδα το 19-20.

Το κόστος του ποδοσφαιρικού τμήματος φέτος ανήλθε στα 48.457.000, ενώ το 2020-2021 ήταν στα 45.000.000. Ζημιά κοντά στα 13.000.000 ευρώ, δεν είναι από τα χειρότερα έτη, έχουν περάσει χειρότερα έτη», συνέχισε ο κ. Πανοζάχος.

Όσον αφορά την γενική επένδυση που έχει κάνει ο Ιβάν Σαββίδης στον ΠΑΟΚ, ο Δημήτρης Πανοζάχος, σημείωσε: «Ο μεγαλομέτοχος από την πρώτη μέρα που ήρθε στον ΠΑΟΚ έχει βάλει μαζί με το ομολογιακό δάνειο 162.625.000, επιλογή του μεγαλομέτοχου να καταθέσει λεφτά όχι για να πάρει έξτρα μετοχές, αλλά για να δημιουργήσει αποθεματικό με την τεχνική υπέρ του αρτίου».

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι της τάξεως των 7.5 εκ. ευρώ. Η ΑΜΚ θα έχει διάρκεια μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου του 2022. Όσον αφορά το τυπικό της εισόδου των νέων μελών στο ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, υπήρξε ομόφωνη έγκριση.

Απαντώντας σε ερώτηση για την είσοδο του Περικλή Παπαδόπουλου στο ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Μάκης Γκαγκάτσης απάντησε: «Ο κ. Παπαδόπουλος μπήκε στο Δ.Σ γιατί είναι ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ, συνεργαζόμαστε με άλλους γιατρούς όπως ο κ. Ράλλης και άλλοι γιατροί, όχι μόνο για την πρώτη ομάδα αλλά και για τις ακαδημίες. Ο κ. Παπαδόπουλος είναι διευθυντής της ορθοπεδικής στο νοσοκομείο Γεννηματά.

Υπάρχει ειδική ομάδα μέσα την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την σχέση της ΠΑΕ με τον κόσμο της ομάδας, υπάρχει μια ειδική θέση, που έχει θεσπίσει η ΟΥΕΦΑ. Αυτή η θέση έχει αρμοδιότητα να είναι σε επαφή με τους φιλάθλους. Είναι ο κ. Γιαντσίδης και ο κ. Καπετανάκης σε αυτή τη θέση.

Υπάρχουν στελέχη της ΠΑΕ που δεν είναι στο Δ.Σ, δεν χρειάζεται να είναι στο Δ.Σ. Το συμβούλιο τις περισσότερες φορές είναι τίτλος τιμής και πολλές φορές δεν συνδυάζεται με εργασία συγκεκριμένη. Ο Άγγελος Αναστασιάδης θα ασχοληθεί κυρίως με το αθλητικό κέντρο της ΠΑΕ.

Οι αρμοδιότητες του κ. Μουτσάκη είναι για το νέο γήπεδο της Τούμπας. Ο Περικλής Παπαδόπουλος είναι ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενώ ο κ. Χατζηαποστόλου ακολουθεί την ομάδα και αποφασίστηκε να μπει στο Δ.Σ».

Για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά το θέμα του γηπέδου: «Επεξεργαζόμαστε τα σχέδια για τη Νέα Τούμπα και σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις».

Για την ακροαματική διαδικασία στην ΕΕΑ: «Πετύχαμε την αποχή του προέδρου της επιτροπής κύριου Τζουλάκη, που έχει δείξει την εμμονή του και την εμπάθειά του. Για την ουσία αυτή η κλήση βασίζεται σε κάτι που δεν υπάρχει. Δεν ήταν αμετάκλητο το βούλευμα, συνεπώς μπορείτε να καταλάβετε σε ένα Δελτίο Τύπου η ΕΕΑ αναφέρει ότι ο κ. Σαββίδη καλείται να δώσει εξηγήσεις για ένα αμετάκλητο βούλευμα, που δεν είναι…

Συνεπώς η όλη ιστορία βασίζεται σε κάτι ανύπαρκτο, στο δελτίο Τύπου αναφέρθηκε το όνομα του Νίκου Σαββίδη που δεν ήταν παρών και στις κατηγορίες που υπάρχουν μέσα στο βούλευμα, καταπατώντας κάθε νόμο για τα προσωπικά δεδομένα.

Υπάρχει το ακαταδίωκτο που έχει θεσπίσει ο νυν υφυπουργός αθλητισμού, δεν μπορεί ένας αντιεισαγγελέας να έχει κάνει αυτό το θεσμικό ατόπημα και να μην γνωρίζει τα νομικά που γνωρίζει ένας φοιτητής στο πρώτο έτος της νομική.

Δεν θέλω να μεμφθώ τα άλλα μέλη της επιτροπής, 1-2 σχολίασαν υπέρ του κ. Τζουλάκη, αλλά δεν θέλω να αναφερθώ παραπάνω αυτή την στιγμή. Κανείς δεν ξέρει γιατί έχουμε δει στο παρελθόν διάφορες αποφάσεις, βέβαια από άλλα μέλη όχι από αυτά που είναι τώρα.

Έχουν πάρει αποφάσεις που αργότερα έχουν καταπέσει πανηγυρικά στα αθλητικά δικαστήρια. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα, γιατί βασίζεται σε κάτι που δεν υπάρχει.

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε ότι δεν κάλεσε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για συμμόρφωση και έκανε απευθείας την κλήση, αυτό είναι ένα άλλο κομμάτι όμως που αναπτύξαμε στην ακροαματική διαδικασία. Υπάρχει θεσμική εκτροπή του χείριστου είδους.

Κάποιοι είχαν στόχο να βγει και γίνει γνωστό σε όλη την Ελλάδα αυτό το βούλευμα για να πλήξουν τον κύριο Σαββίδη, να εργαλειοποιηθεί αυτή η κλήση κατά του ΠΑΟΚ και του ίδιου του κ. Σαββίδη».

Σε νέα ερώτηση για τη Νέα Τούμπα και το ενδεχόμενο μετακόμισης στο Καυτανζόγλειο, ο Μάκης Γκαγκάτσης, απάντησε: «Δεν μπορώ να σας πω το χρονικό περιθώριο γιατί αφορά τον κ. Σαββίδη για την Νέα Τούμπα, δεν υπάρχει κάποια δυσκολία πάντως».