Νεαρός ο Άμπεϊ, αλλά δυνατός στα εργομετρικά
i

© Olympiacos FC

Νεαρός ο Άμπεϊ, αλλά δυνατός στα εργομετρικά

Ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός από την Αγγλία έδειξε πως είναι θηρίο στις εξετάσεις που έκανε.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε και τη μεταγραφή του Νέλσον Άμπεϊ, τον οποίο ανακοίνωσε και επίσημα το απόγευμα της Πέμπτης. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός μπορεί να προέρχεται από μικρή κατηγορία της Αγγλίας, συγκεκριμένα την τρίτη όπου αγωνιζόταν με τη Ρέντινγκ, ωστόσο πρόκειται για μία κίνηση που εάν όλα κυλήσουν όπως πρέπει θα δώσει πολλά στο μέλλον.

Είναι ένας ποδοσφαιριστής για τον οποίο ακούγονται καλά λόγια στην Αγγλία. Άλλωστε παρά το γεγονός πως ήταν στην τρίτη κατηγορία της Αγγλίας, αποτελεί μέλος της Εθνικής Κ20 της πατρίδας του. Αυτό από μόνο του κάτι λέει, αφού μιλάμε για την Αγγλία και όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει κάτι τέτοιο.

Επίσης και από τους «ερυθρόλευκους» ακούγονται καλά λόγια για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας. Θα πείτε αφού τον απέκτησαν λογικό είναι αυτό, αλλά το σημαντικό είναι τι λένε για τον παίκτη από τον Ρέντη. Αυτό το οποίο τονίζεται είναι πως φαίνεται ότι ο 20χρονος ποδοσφαιριστής έχει δουλέψει εξαιρετικά ως τώρα στην καριέρα του. Αυτό, φάνηκε από τις εξετάσεις που έκανε για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του.

Είναι δυνατό παιδί και σίγουρα αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο για τη θέση που αγωνίζεται. Το θέμα είναι να δουλέψει και όπως πρέπει στο Ρέντη και να μπει γρήγορα στο κλίμα. Να μπορέσει να μπει στη νοοτροπία της ομάδας, αλλά και να συνηθίσει στην αλλαγή επιπέδου. 

Όπως και να το κάνουμε σίγουρα η Αγγλία είναι μία ποδοσφαιρομάνα χώρα, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό να δουλεύεις και να προπονείσαι σε μία ομάδα της τρίτης κατηγορίας της Αγγλίας και αλλιώς να είσαι στον Ολυμπιακό. Σε έναν σύλλογο με τεράστια ιστορία που κάνει συνεχώς πρωταθλητισμό και η πίεση αλλά και οι απαιτήσεις είναι σίγουρα μεγαλύτερες.

Όπως και να έχει ο Άμπεϊ όπως φαίνεται έχει όλα τα στοιχεία για να κάνει κάτι καλό στο μέλλον, αρκεί να δουλέψει και ο ίδιος από την πλευρά του όπως πρέπει για να δικαιώσει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού που τον εμπιστεύτηκαν.

Κάτι ακόμη. Δεν ήταν μια απλή μεταγραφή. Χρειάστηκε καλή προεργασία, αλλά και να καταλάβει ο Άμπεϊ τι εστί Ολυμπιακός