Εγραψε ιστορία ο Νεϊμάρ: Με δύο γκολ κόντρα στη Βολιβία ξεπέρασε τον Πελέ κι έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για την Βραζιλία!

Νεϊμάρ

i

©Photo by Pedro Vilela/Getty Images/Ideal Images

Εγραψε ιστορία ο Νεϊμάρ: Με δύο γκολ κόντρα στη Βολιβία ξεπέρασε τον Πελέ κι έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για την Βραζιλία!

Κώστας Τόπας 08:17 - 09.09.2023

Ο Νεϊμάρ βρήκε δύο φορές δίχτυα κόντρα στη Βολιβία κι έτσι έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για την Βραζιλία!

Ιστορία με χρυσά γράμματα έγραψε ο Νεϊμάρ με την εθνική του ομάδα, καθώς πλέον κατέχει το ρεκόρ του πρώτου σκόρερ της Βραζιλίας, ξεπερνώντας τον Πελέ. Στο Mundial του Κατάρ, ο «Νεϊ» ισοφάρισε τον Βραζιλιάνο θρύλο, στα 77 γκολ κι αναζητούσε ένα γκολ που θα τον αφήσει μόνο του στην κορυφή.

Τελικά, αυτό ήρθε στην αναμέτρηση με την Βολιβία για την πρώτη αγωνιστική των προκριματικών του Mundial στην ζώνη της Λατινικής Αμερικής. Εκεί όπου ο Νεϊμάρ μπήκε με το πόδι πατημένο στο... γκάζι για το πολυπόθητο γκολ. Στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης, ο πρώην αστέρας της Παρί Σεν Ζερμέν δεν ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι, καθώς ο τερματοφύλακας της Βολιβίας κατάφερε να αποκρούσει.

Ωστόσο, στο 61ο λεπτό ο Νεϊμάρ βρήκε τελικά τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κι έκανε το 4-0 για την Βραζιλία, φτάνοντας με αυτόν τον τρόπο τα 78 γκολ με την φανέλα της «Σελεσάο», αφήνοντας πίσω του τον θρυλικό Πελέ. Το κερασάκι στην τούρτα, ο Βραζιλιάνος αστέρας το έβαλε στις καθυστερήσεις πετυχαίνοντας ακόμη ένα γκολ και διαμορφώνοντας το τελικό σκορ 5-1 για την ομάδα του.