Νεϊμάρ: «Το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας θα είναι καλύτερο από τη Ligue 1» (vid)

Νεϊμάρ

i

PrtScr

Νεϊμάρ: «Το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας θα είναι καλύτερο από τη Ligue 1» (vid)

Κώστας Τόπας 09:54 - 08.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:54 - 08.09.2023

Ο Νεϊμάρ μίλησε για την επιστροφή του στην εθνική Βραζιλίας, αλλά και για το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας το οποίο όπως τόνισε έχει όλα τα φόντα για να γίνει καλύτερο από τη Ligue 1 της Γαλλίας.

Ο Νεϊμάρ αμφισβήτησε τη συνέχειά του στην εθνική Βραζιλίας, μετά τον αποκλεισμό από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και αυτή την Πέμπτη (07/09) αποκάλυψε ότι η στήριξη της οικογένειάς του ήταν το κλειδί για να συνεχίσει στην «Σελεσάο».

Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός στη συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης της βραζιλιάνικης ομάδας στην πόλη Μπελέμ, εκεί όπου τα ξημερώματα του Σαββάτου (09/09, 03:45) αντιμετωπίζει τη Βολιβία στην έναρξη του νοτιοαμερικανικού προκριματικού ομίλου για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026. Ο «Νεϊ» αναγνώρισε ότι είχε αμφιβολίες για συνεχίσει στην εθνική του, στεναχωρημένος από την κριτική που δέχθηκε.

«Ήμουν αμφίβολος για την επιστροφή στην εθνική ομάδα, ναι. Αλλά μετά από πίεση από φίλους και οικογένεια, άρχισα να εκτιμώ αυτό που έκανα στην εθνική ομάδα. Υπάρχει μεγάλη πίεση εδώ, η κριτική σε στεναχωρεί, σε κάνει να μην εκτιμάς αυτό που έκανες. Αλλά η οικογένεια σε κάνει να δεις ότι αξίζει να συνεχίσεις, ότι αξίζει να συνεχίσεις να ανέχεσαι αυτές τις επικρίσεις», σχολίασε ο Νεϊμάρ ο οποίος πλέον αγωνίζεται στην Σαουδική Αραβία για λογαριασμό της Αλ Χιλάλ.

Ο Νεϊμάρ εκτίμησε ότι είναι στην εθνική ομάδα για 13 χρόνια και διαβεβαίωσε ότι νιώθει περήφανος για την καριέρα του στην «Σελεσάο» και που έπαιξε σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα.

«Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν χρήματα στον κόσμο που θα το πληρώσουν», είπε σχετικά με την εμπειρία του με την εθνική ομάδα, με την οποία ήδη οραματίζεται να φτάσει στο Μουντιάλ του 2026. «Έμειναν τρία και λίγα χρόνια. Αυτό συμβαίνει πολύ γρήγορα, πρέπει να ξεκινήσουμε την προετοιμασία τώρα».

Ένα γκολ μακριά από την κατάρριψη του ρεκόρ του Πελέ

Ο Νεϊμάρ ομολόγησε ότι θα αισθανθεί «άκρα ευτυχία και πολλή περηφάνια» αν καταφέρει να πετύχει ρεκόρ με την εθνική Βραζιλίας, που μοιράζεται τώρα με τον Πελέ με 57 γκολ.

«Υπάρχει ομοφωνία ότι ο Πελέ είναι ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου. Αν πετύχω ένα γκολ θα πετύχω ένα μοναδικό σημάδι», είπε ο 31χρονος αστέρας, πεπεισμένος ότι «κόντρα στη Βολιβία υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να είναι μια ιστορική μέρα».

Τέλος, ο Νεϊμάρ τόνισε πως η Σαουδική Αραβία, εκεί όπου αγωνίζεται πλέον ο ίδιος μπορεί να γίνει καλύτερο πρωτάθλημα από την Ligue 1, εκεί όπου έπαιζε με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν για μία εξαετία.