Η διετής παρουσία του Ολιβέιρα με τα «ασπρόμαυρα» και το... άδοξο τέλος

Νέλσον Ολιβέιρα

i

Νέλσον Ολιβέιρα/©Intime

Η διετής παρουσία του Ολιβέιρα με τα «ασπρόμαυρα» και το... άδοξο τέλος

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:31 - 31.05.2023 / Ανανεώθηκε: 09:31 - 31.05.2023

Ο Νέλσον Ολιβέιρα είπε το οριστικό του αντίο στον ΠΑΟΚ μετά από μία διετία γεμάτη από ατυχίες.

Μέρα αποχωρήσεων ήταν η χθεσινή (30/5) για τον ΠΑΟΚ, καθώς εκτός από τους Κούρτιτς και Κεντζιόρα, ανακοινώθηκε και η λύση συνεργασίας με τον Νέλσον Ολιβέιρα. Η παρουσία του Πορτογάλου φορ με τα «ασπρόμαυρα» αυτήν τη διετία πέρασε από... 40 κύματα κι όπως διαπιστώθηκε, το παραμύθι δεν είχε αίσιο τέλος όπως πολλοί θα περίμεναν.

Με εξαίρεση ένα «καυτό» διάστημα τον χειμώνα, ο φορ του ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά, έμεινε μακριά από τα γκολ, ενώ η ευπάθεια στους τραυματισμούς αποτέλεσε το... κερασάκι στην τούρτα.

Το δύσκολο ξεκίνημα: 

Το περασμένο καλοκαίρι, η χρονιά δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον 31χρονο επιθετικό, καθώς ο σοβαρός τραυματισμός του στο στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας στην Ολλανδία, του στέρησε το δικαίωμα συμμετοχής στα δύο ευρωπαϊκά ματς με τη Λέφσκι Σόφιας. Ο ΠΑΟΚ γνώρισε τον αποκλεισμό-σοκ από τους Βούλγαρους, καθώς επίσης στις δύο αναμετρήσεις πέτυχε μόλις ένα γκολ. 

Στην συνέχεια, ο άσος του ΠΑΟΚ επέστρεψε σιγά σιγά από τον τραυματισμό και την 4η αγωνιστική της Super League στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Λαμία στην Τούμπα (1-0), πήρε για πρώτη φορά φανέλα βασικού. Το πρώτο του επίσημο γκολ με τα «ασπρόμαυρα» για τη φετινή σεζόν δεν αποτέλεσε γούρικο. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής. Ο Ολιβέιρα άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, ωστόσο με δύο γκολ του Αϊτόρ στο δεύτερο ημίχρονο, το «τριφύλλι» έκανε την ανατροπή κι έφυγε από τη Θεσσαλονίκη με σπουδαίο διπλό (1-2).

Τα καθοριστικά γκολ του χειμώνα:

Από τον Νοέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο, ο Νέλσον Ολιβέιρα ήταν... καυτός καθώς πρωταγωνιστούσε σε όλες τις νίκες του ΠΑΟΚ. Εκείνο το χρονικό διάστημα, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου είχε ξεκινήσει ένα σερί νικών κι όλα έδειχναν πως είχε γυρίσει το κουμπί. Στο εκτός έδρας ματς με τον Ιωνικό και στην ευρεία νίκη του «Δικεφάλου» (0-3), ο Πορτογάλος πέτυχε ίσως ένα από τα ομορφότερα γκολ του σε αυτά τα δύο χρόνια. Στη συνέχεια, ο Ολιβέιρα βρήκε δίχτυα και στα επόμενα τέσσερα από τα πέντε ματς κόντρα σε Βόλο, Παναιτωλικό, Ατρόμητο και Λαμία, με αποτέλεσμα να αποτελεί τον απόλυτο MVP στην «αιχμή του δόρατος».

Επίσης, η αγωνιστική εικόνα του Πορτογάλου στη ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό και το γκολ του που «κλείδωσε» ουσιαστικά την πρόκριση του ΠΑΟΚ στην ημιτελική φάση του θεσμού, έδειχναν πως η ανανέωση είναι κοντά. Σε δηλώσεις του μετά την πρεμιέρα των play offs και το διπλό του ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (1-2), ο ίδιος είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Προέχουν τα παιχνίδια, αλλά αισθάνομαι πολύ καλά εδώ. Είμαι ευχαριστημένος με το κλίμα στην ομάδα. Νομίζω και η ομάδα είναι ευχαριστημένη μαζί μου. Την κατάλληλη στιγμή θα γίνουν οι απαραίτητες συζητήσεις για να φτάσουμε σε συμφωνία σχετικά με το μέλλον μου. Υπάρχουν θετικές βάσεις και σκέψεις για το μέλλον μου στην ομάδα».

Η επιθυμία του ίδιου αλλά και του Ράζβαν Λουτσέσκου για παραμονή στην ομάδα ήταν δεδομένη, ωστόσο το οικονομικό «αγκάθι» και η πτώση στην αγωνιστική εικόνα που ακολούθησε έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Ο τραυματισμός στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό στην αναμέτρηση των play offs μόλις στο 28ο λεπτό και η απουσία από δεύτερο συνεχόμενο τελικό Κυπέλλου, επηρέασαν την καθοριστική απόφαση. 

Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε τον Πορτογάλο φορ, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει πως η συνεργασία της με τον Νέλσον Ολιβέιρα θα ολοκληρωθεί στις 30.06. Ήρθε στην ομάδα το καλοκαίρι του 2021 για να αναλάβει το ρόλο του βασικού φορ. Ξεκίνησε εντυπωσιακά στην προετοιμασία, σκόραρε στο ντεμπούτο του, αλλά η ατυχία του χτύπησε την πόρτα από πολύ νωρίς Στις 12.08 στην Τούμπα κόντρα στη Μποέμιανς υπέστη ρήξη χιαστού κι έχασε το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν 2021-22.

Η σεζόν 2022-23 ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, καθώς έσπασε τα πλευρά του στην προετοιμασία. Πορτογάλος φορ δεν το έβαλε κάτω, επανήλθε, πάλεψε, έδωσε τα πάντα και ολοκλήρωσε την πορεία του στην ομάδα, μετρώντας 45 συμμετοχές, 10 γκολ και τέσσερις ασίστ συνολικά. Νέλσον σ’ ευχαριστούμε για την προσφορά σου και σου ευχόμαστε τα καλύτερα στη συνέχεια της καριέρας σου».

Ο Νέλσον Ολιβέιρα ήρθε στη Θεσσαλονίκη έπειτα από εισήγηση του Ράζβαν Λουτσέσκου κι αποτέλεσε τον βασικό επιθετικό του συλλόγου. Με τη φανέλα του ΠΑΟΚ πέτυχε συνολικά 10 γκολ σε 45 εμφανίσεις, μοίρασε τέσσερις ασίστ και πρόσθεσε στο βιογραφικό του αρκετούς τραυματισμούς, με αποκορύφωμα τη ρήξη χιαστών το καλοκαίρι του 2021.