Το ποδόσφαιρο αλλάζει: Κάμερα στους διαιτητές, μπλε κάρτα και διαμαρτυρίες μόνο από τον αρχηγό κάθε ομάδας

Ντάνιελ Σίμπερτ

i

© Intime

Το ποδόσφαιρο αλλάζει: Κάμερα στους διαιτητές, μπλε κάρτα και διαμαρτυρίες μόνο από τον αρχηγό κάθε ομάδας

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 13:20 - 01.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:22 - 01.03.2024

Αποφάσεις που φέρνουν το ποδόσφαιρο σε μία νέα εποχή αναμένεται να ληφθούν μέσα στις επόμενες ώρες.

Τα τελευταία χρόνια το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει ολοκληρωτικά και πλέον τίποτα δεν θυμίζει όσα βλέπαμε στο παρελθόν.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει παίξει τον πιο καθοριστικό ρόλο, ενώ η έλευση του VAR, του Goal-line technology και πολλών ακόμα παραγόντων, έχουν φέρει το άθλημα σε μία νέα εποχή.

Μέσα στις επόμενες ώρες, το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB) θα συνεδριάσει με φόντο τους νέους κανονισμούς. Συγκεκριμένα αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις οι οποίες θα εφαρμοστούν από τη νέα σεζόν (2024-25).

Το ρεπορτάζ της Marca για τη συνεδρίαση της IFAB και τις αλλαγές:

-Μόνο ο αρχηγός θα έχει το δικαίωμα να εκφράζει διαμαρτυρία στον διαιτητή. Αν άλλος παίκτης ή μέλος του τεχνικού επιτελείου κινηθεί προς τον διαιτητή για να διαμαρτυρηθεί θα αντικρίζει την κίτρινη κάρτα. Είναι κάτι που ήδη δοκιμάζεται σε αγώνες μικρότερων ηλικιών και κατηγοριών.

-Η εφαρμογή της μπλε κάρτας για ολιγόλεπτες αποβολές παικτών από ένα παιχνίδι. Είναι ένας κανονισμός που απορρίφθηκε προ εβδομάδων, αλλά εκτιμάται ότι θα εγκριθεί τώρα.

-Body Cam στους διαιτητές με στόχο να καταγράφεται οτιδήποτε συμβαίνει γύρω του κατά την διάρκεια ενός αγώνα με στόχο να προστατευτεί και να μειωθούν οι διαμαρτυρίες.

Μπέος σε Μπαλτάκο: «Διαιτητές ''εργαλεία'' καλό είναι να απέχουν από τους ορισμούς»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:01 - 01.03.2024

Μπέος σε Μπαλτάκο: «Διαιτητές ''εργαλεία'' καλό είναι να απέχουν από τους ορισμούς»

Επιστολή στον Πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, έστειλε ο Αχιλλέας Μπέος ζητώντας του να απέχουν έξι διαιτητές από τη διαδικασία των playouts, ενώ παράλληλα αφήσε αιχμές για τον Σταύρο Μάνταλο.

-Άμεση ανακοίνωση της απόφασης του VAR. Είναι κάτι που εφαρμόστηκε ήδη σε κάποιες διοργανώσεις της FIFA, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Η απόφαση που λαμβάνεται μετά την εξέταση μιας φάσης από το VAR ανακοινώνεται από τον διαιτητή στο γήπεδο μέσω μικροφώνου.

Τέλος, αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν και στο πρωτόκολλο του VAR.