Σφοδρή κόντρα μεταξύ Νέβιλ και Κλάτενμπεργκ: «Τι νομίζεις ότι κάνεις;» (vid)

Μαρκ Κλάτενμπεργκ & Γκάρι Νέβιλ

Σφοδρή κόντρα μεταξύ Νέβιλ και Κλάτενμπεργκ: «Τι νομίζεις ότι κάνεις;» (vid)

Κώστας Τόπας 12:01 - 20.02.2024

Σφοδρή επίθεση στον Μαρκ Κλάτενμπεργκ άσκησε ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Γκάρι Νέβιλ, για την πρόσληψη του από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ δεν θα συνηθίσει να προπονεί τους παίκτες της Νότιγχαμ Φόρεστ και να τους προετοιμάσει καλύτερα για να αποφύγουν αρνητικές διαιτητικές αποφάσεις μετά τον διορισμό του ως αναλυτής διαιτητών στην ομάδα της Premier League. Αλλά, ο πρώην διαιτητής θα είναι διαθέσιμος για συμβουλές εάν κι εφόσον ο προπονητής της Νότιγχαμ, Νούνο Εσπιρίτο Σάντο ή οποιοδήποτε άλλο μέλος από το προπονητικό επιτελείο του θέλει να τον συμβουλευτεί για συγκεκριμένα θέματα.

Ο ουσιαστικός νέος ρόλος του Κλάτενμπεργκ ως σύμβουλος διαιτησίας - ο πρώτος του είδους του σε σύλλογο της Premier League - θα είναι να συμβουλεύει το διοικητικό συμβούλιο της Νότιγχαμ και να λειτουργεί ως αγωγός εμπειρογνωμόνων μεταξύ του συλλόγου και της Professional Game Match Officials Limited (PGMOL), εάν υπάρχει υπάρχουν προβλήματα διαιτησίας από τώρα έως το τέλος της σεζόν.

Ωστόσο, ο πρώην αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και νυν σχολιαστής «Sky Sports» άσκησε κριτική στην ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά για Κλάτενμπεργκ πως «τι νομίζεις ότι κάνεις; Σε προσλαμβάνουν για να λες σε μια ομάδα τι λάθη κάνουν οι διαιτητές ή πώς τα κάνουν. Αυτό θα μπορούσε να το κάνει και οπαδός. Είμαι απογοητευμένος με τη Νότιγχαμ. Είναι σαν να λένε κοιτάξτε τι τραβάμε. Το καταλαβαίνω, μερικές ομάδες θεωρούν ότι έχουν αδικηθεί. Είναι κάτι που συμβαίνει, κι εγώ θα το σιχαινόμουν. Αλλά το να προσλάβεις έναν πρώην διαιτητή για να σου λέει γιατί λαμβάνονται αποφάσεις εναντίον σου είναι υπερβολικό», ανέφερε αρχικά και συνέχισε λέγοντας:

«Δεν επιτίθεμαι στους φίλους της Φόρεστ, ξέρω πως μερικοί εξ αυτών νιώθουν ντροπή. Σίγουρα δεν τους αρέσουν οι άδικες αποφάσεις, αλλά δεν νομίζω ότι θεωρούν καλή την κίνηση της ομάδας».

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ απάντησε στην κριτική του Γκάρι Νέβιλ για τη νέα του θέση «αναλυτής διαιτητή» στη Νότιγχαμ Φόρεστ και τόνισε: «Είμαι απογοητευμένος που ο Γκάρι Νέβιλ αποκάλυψε αυτό που είπε. Ο εργοδότης του, η Sky Sports, απασχολεί πρώην διαιτητές για να βοηθήσει τους οπαδούς και τους θεατές να κατανοήσουν τους νόμους του παιχνιδιού και η Νότιγχαμ Φόρεστ κάνει ακριβώς το ίδιο».