Ο Κλάντενμπεργκ προσελήφθη από τη Νότιγχαμ ως αναλυτής διαιτησίας

Μαρκ Κλάτενμπεργκ

i

© Intime

Ο Κλάντενμπεργκ προσελήφθη από τη Νότιγχαμ ως αναλυτής διαιτησίας

Δημήτρης Χούπης 18:29 - 17.02.2024 / Ανανεώθηκε: 18:47 - 17.02.2024

Ο πρώην αρχιδιαιτητής της ΕΠΟ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ προσελήφθη από τη Νότιγχαμ Φόρεστ ως αναλυτής διαιτησίας.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ προσέλαβε τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ ως αναλυτή διαιτησίας. Ο Άγγλος πρώην διαιτητής, ο οποίος αποσύρθηκε από τον χώρο το 2017, βρισκόταν στο BBC για ανάλυση των φάσεων, αλλά πλέον θα δουλέψει για την ομάδα του Νότιγχαμ. Υπενθυμίζεται ότι ο Κλάτενμπεργκ υπήρξε και αρχιδιαιτητής στην Ελλάδα πριν από μερικά χρόνια. 

Η ομάδα του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο έχει διαμαρτυρηθεί τη φετινή σεζόν για μερικές λάθος φάσεις των διαιτητών, μία εξ αυτών ήταν ένα πέναλτι που δεν δόθηκε στο παιχνίδι με τη Νιούκαστλ. Το οποίο ο Κλάτενμπεργκ θεώρησε πως έπρεπε να δοθεί. Συγκεκριμένα ο Αβονίγι δέχτηκε μαρκάρισμα από τον Ντουμπράφκα, με τον Άντονι Τέιλορ να μην δίνει πέναλτι. 

Η φάση ελέγχθηκε από το VAR, αλλά και πάλι δεν δόθηκε τίποτα.  Μάλιστα ο Άγγλος συνέκρινε τη φάση με το πέναλτι που είχε κερδίσει ο Ζότα στον αγώνα της Λίβερπουλ με τη Νιούκαστλ. «Η φάση του Αβονίγι ήταν περισσότερο πέναλτι από του Ζότα. Το υψωμένο χέρι του Ντουμπράφκα το έκανε αδύνατο να σταθεί στα πόδια του, Ωστόσο η Φόρεστ δεν πήρε τίποτα», είπε στην αρχή και συνέχισε. 

Κι όμως: Η περσινή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η πιο ακριβή ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου - Ποια η αξία της
PREMIER LEAGUE

12:25 - 15.02.2024

Κι όμως: Η περσινή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η πιο ακριβή ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου - Ποια η αξία της

Σύμφωνα με μελέτη της UEFA, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεπέρασε το 2022-23 τα 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ κι έτσι σήμερα είναι η ακριβότερη ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

«Ο Τόνι Χάριγκτον που ήταν στο VAR δεν μπορεί να ξεφύγει από την ευθύνη, αφού δεν πήρε την ευκαιρία για να διορθώσει το λάθος του διαιτητή. Δεν είναι περίεργο που οι οπαδοί της Φόρεστ που αναρωτιούνται γιατί υπάρχει ένας κανονισμός για τις μεγάλες ομάδες και άλλος για τις υπόλοιπες», είπε στη συνέχεια.