Νίκησε και «οδεύει» για Champions League η Νιουκάστλ

Αλμιρόν

i

© Photo by Mark Fletcher/MI News/NurPhoto via Getty Images/Ideal Images

Νίκησε και «οδεύει» για Champions League η Νιουκάστλ

Κώστας Τσιακλής 20:49 - 12.03.2023

Η Νιουκάστλ επικράτησε με 2-1 της Γούλβς και μείωσε την απόσταση της στους τέσσερις βαθμούς από την 4η Τότεναμ, από την οποία έχει και δύο παιχνίδια λιγότερα.

Η Νιουκάστλ πήρε μια σπουδαίας σημασίας νίκη κόντρα στη Γούλβς με 2-1 και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για είσοδο στην τετράδα, που οδηγεί στο Champions League της νέας περιόδου. 

Η πρώτη φάση ήταν στο 20’ με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, όταν ο Ραούλ Χιμένεζ πήρε τη μπάλα από τον τερματοφύλακα της Νιουκάστλ, Νικ Πόουπ και βρέθηκε στο έδαφος. Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Άντι Μάντλι, αλλά και ο VAR έκριναν πως δεν υπήρχε παράβαση.

Η Νιουκάστλ «άνοιξε» το σκορ στο 27’. Ο Κίεραν Τρίπιερ εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Αλεξάντερ Ίσακ με κεφαλιά έγραψε το 1-0 για τις «καρακάξες». Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ, όταν μετά από μπέρδεμα μέσα στην περιοχή η μπάλα κατέληξε στον Τζο Γουίλοκ, ο οποίος έκανε το σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού και έφυγε κόρνερ.

Πέρασε σαν «σίφουνας» από την έδρα της Φούλαμ η Άρσεναλ, «γκέλα» για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην ουραγό Σαουθάμπτον
PREMIER LEAGUE

18:04 - 12.03.2023

Πέρασε σαν «σίφουνας» από την έδρα της Φούλαμ η Άρσεναλ, «γκέλα» για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην ουραγό Σαουθάμπτον

Η Άρσεναλ πέρασε εύκολα με 3-0 από την έδρα της Φούλαμ, ενώ την ίδια ώρα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ των δέκα παικτών έμεινε στο 0-0, κόντρα στην ουραγό Σαουθάμπτον. Ισοπαλία και στο παιχνίδι της Γουέστ Χαμ με την Άστον Βίλα (1-1)

Στο 35’ η Νιουκάστλ έφτασε ξανά κοντά στο 2-0 όταν ο Τρίπιερ εκτέλεσε κόρνερ, ο Νταν Μπερν έκανε το γύρισμα με κεφαλιά μέσα στην περιοχή και ο Μπρούνο Γκιμαράες τελείωσε τη φάση, όμως η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 58’ η Γούλβς απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι με την εκτέλεση φάουλ του Πέδρο Νέτο, την οποία απέκρουσε ο Νικ Πόουπ. Ο Άγγλος γκολκίπερ απέκρουσε και την προσπάθεια του Ζοάο Μουτίνιο στο 65’. Οι φιλοξενούμενοι τελικά έφτασαν στην ισοφάριση στο 68΄ με τον Χουάνγκ Χι Τσαν, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το μπέρδεμα που έγινε μεταξύ του Κίεραν Τρίπιερ και του Νικ Πόουπ.

Στο 80’ η Νιουκάστλ επανάκτησε το προβάδισμα της, μετά από ωραία συνεργασία του Μιγκέλ Αλμιρόν και του Τζο Γουίλοκ. Ο πρώτος ήταν και αυτός που «νίκησε» τον Ζοσέ Σα με ωραίο πλασέ εντός περιοχής. Η τελευταία ευκαιρία του αγώνα ανήκε στον Σβεν Μπότμαν. Ο αμυντικός της Νιουκάστλ επιχείρησε ένα σουτ εντός περιοχής, όμως η μπάλα «έφυγε» άουτ.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Νιουκάστλ επέστρεψε στις επιτυχίες έπειτα από πέντε παιχνίδια στην Premier League και μείωσε την απόσταση της στους τέσσερις βαθμούς από την 4η Τότεναμ, η οποία έχει δύο ματς περισσότερα. Από την άλλη η Γούλβς, παρέμεινε στους 27 βαθμούς και είναι στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού.