Νίκος Καρέλης: Ο «ιστορικός» σκόρερ του Παναιτωλικού και η «μάχη» για το βραβείο του πρώτου σκόρερ της Super League (vids)
i

Νίκος Καρέλης/ ©Intime

Νίκος Καρέλης: Ο «ιστορικός» σκόρερ του Παναιτωλικού και η «μάχη» για το βραβείο του πρώτου σκόρερ της Super League (vids)

Ελένη Ανδρικοπούλου 10:55 - 05.01.2023 / Ανανεώθηκε: 11:01 - 05.01.2023

Ο Νίκος Καρέλης κόντρα στον Ατρόμητο σημείωσε ένα απίθανο γκολ. Ο Έλληνας επιθετικός μπήκε... ζεστός και το 2023 και έχει βάλει πλώρη για το βραβείο του πρώτου σκόρερ της Super League.

Ο Νίκος Καρέλης σημείωσε το γκολ της αγωνιστικής και πολύ πιθανόν και της χρονιάς χθες το βράδυ στο Αγρίνιο. Ο Έλληνας επιθετικός μετά από το κόρνερ του Σενγκέλια με φοβερό τακουνάκι δίχως να βλέπει την εστία, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γιαννιώτη στο 46ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο. Μία έμπνευση και ένα γκολ που θύμισε πολύ Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Αυτό το γκολ ήταν ιστορικό για τον Έλληνα φορ, αφού έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου στην Α' Εθνική/Super League 1, φτάνοντας τα 17 τέρματα.

Κάπως έτσι ο Νίκος Καρέλης άνοιξε το δρόμο για την νίκη του Παναιτωλικού επί των Περιστεριωτών (2-0). Ο 30χρονος φορ (24/02/1992) έφθασε τα 10 γκολ στο πρωτάθλημα και ξεπέρασε τον Λιβάι Γκαρσία (9). Πίσω από τον επιθετικό των «καναρινιών» βρίσκονται οι Αϊτόρ (8), Λουίς Πάλμα (7) και Σεντρίκ Μπακαμπόυ (6). Ο Νίκος Καρέλης μετουσιώνει σε γκολ τις 2.5 προσπάθειες του, σύμφωνα με τα στατιστικά της Super League. 

Ο 30χρονος επιθετικός βρίσκεται στα καλύτερά του. Το γεγονός πως ο Παναιτωλικός βρίσκεται στην έβδομη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 19 βαθμούς σίγουρα αξίζει να πιστωθεί και στις πολύ καλές εμφανίσεις και στα γκολ του Έλληνα φορ. Διανύει την τρίτη σεζόν του στο Αγρίνιο και την πιο... φαρμακερή. 

Τη σεζόν 2020 -21 σε 12 έμεινε «άσφαιρος» σε 12 ματς. Την περασμένη σεζόν σημείωσε 10 γκολ σε 34 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. 6 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, 1 στα play out και 3 στο Κύπελλο Ελλάδας. Φέτος, όπως παρατηρείτε έχει σημειώσει μετά από 16 «στροφές» στη Super League, όσα πέτυχε πέρσι σε όλη τη σεζόν. Μάλιστα σε 2 ματς δεν έχει αγωνιστεί, καθώς είχε δεχθεί αποβληθεί με κόκκινη κάρτα στο ματς με τον Βόλο. 

Η αρχή έγινε στις 28 Αυγούστου όταν ο Παναιτωλικός πήρε σπουδαίο εντός έδρας «τρίποντο» κόντρα στον Άρη (3-1) για την δεύτερη αγωνιστική της Super League με τον Νίκο Καρέλη να βρίσκει δίχτυα στο 63ο λεπτό. Ο Έλληνας φορ σκόραρε και στα δύο επόμενα ματς των Αγρινιωτών. Στο 33' στην ισοπαλία με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (1-1) με πολύ όμορφο γκολ και στο 10ο λεπτό του ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και στο σπουδαίο «διπλό» της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου στο Ηράκλειο (1-2). 

Κόντρα στην ΑΕΚ ο Νίκος Καρέλης «σιώπησε» αλλά στον επόμενο αγώνα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα «πυροβόλησε». Χατ - τρικ από τον Έλληνα φορ (25', 71', 87') και ένα ακόμα «διπλό» για τον Παναιτωλικό (1-4). Στο εντός έδρας ματς με τον Βόλο ο 30χρονος επιθετικός αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 44' κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης στον Εσκοβάλ.

Εξέτισε την «ποινή» του στις δύο επόμενες αναμετρήσεις με Αστέρα Τρίπολης (0-0) και Ολυμπιακό (0-2). Μετά από τρία παιχνίδια δίχως να σκοράρει ήταν η ώρα κόντρα στον Ιωνικό να βρει ξανά δίχτυα. Με τη συμπλήρωση του ημιώρου ο Νίκος Καρέλης θα ευστοχήσει από την «άσπρη βούλα» για το 1-1 στη Νίκαια που ήταν και το τελικό σκορ. 

Ο Έλληνας επιθετικός κόντρα σε Λεβαδειακό (0-0) και Παναθηναϊκό (0-1) δεν θα σημειώσει κάποιο τέρμα. Μάλιστα, στο εντός έδρας ματς με τους «πράσινους» πέρασε ως αλλαγή στο 84' και λίγα λεπτά αργότερα (89') είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει για τα «καναρίνια» αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι. 

Ο Παναιτωλικός για την 13η αγωνιστική της Super League φιλοξενήθηκε από τη Λαμία. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου πανηγύρισε ένα ακόμα «διπλό» χάρη στον «ήρωα» του. Ο Νίκος Καρέλης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σαράνοφ δύο φορές (7', 30΄πεν. ) και η ομάδα του έφυγε από το «Αθανάσιος Διάκος» με τρεις πολύτιμους βαθμούς (1-3). 

Ο διεθνής επιθετικός δεν πανηγύρισε κάποιο γκολ στα δύο επόμενα ματς και στις ήττες του Παναιτωλικού από ΠΑΟΚ (0-2) και Άρη (1-0). Κάπως έτσι φθάνουμε στην 16η αγωνιστική και στο πρώτο ματς των Αγρινιωτών για το 2023 κόντρα στον Ατρόμητο ο Νίκος Καρέλης κάνει ποδαρικό με το... αριστερό στο νέο έτος. Να αναφέρουμε τέλος, ότι ο Έλληνας φορ έχει πετύχει τα 10 από τα 18 γκολ που έχει πετύχει ο Παναιτωλικός! Μένει να δούμε αν ο 30χρονος φορ θα καταφέρει να διατηρηθεί στην κορυφή του πίνακα των πρώτων σκόρερ της Super League και να καταλήξει στα χέρια του το βραβείο την άνοιξη...