Έβαλε 4 γκολ σε ένα ημίχρονο, κι όμως έχασε η Εθνική U19!
i

© prtscr

Έβαλε 4 γκολ σε ένα ημίχρονο, κι όμως έχασε η Εθνική U19!

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:08 - 04.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:21 - 04.07.2023

Η Εθνική U19 πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο πέτυχε τέσσερα γκολ, όμως δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα με 5-4 από την Νορβηγία U19 στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Euro U19.

Άγγιξε το θαύμα η Ελλάδα, αλλά δεν τα κατάφερε! Η Εθνική Νέων παρότι βρέθηκε να χάνει με 5-0 στο πρώτο ημίχρονο από τη Νορβηγία U19, έκανε ένα ασύλληπτο δεύτερο ημίχρονο, πραγματοποίησε μαγικό come-back, αλλά δεν ήταν αρκετό ώστε να αποφύγει την ήττα (5-4) στην 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Euro U19.

Οι Νορβηγοί έδειξαν πολύ πιο έτοιμοι και προσηλωμένοι στο στόχο τους και πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 20 λεπτά είχαν ήδη πάρει προβάδισμα τριών τερμάτων. Ο Ρόαλντσοϊ στο 6’ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τη Νορβηγία, ενώ στο 15’ ο Όντεγκαρντ διπλασίασε τα τέρματα τα ομάδας του. Προτού καλά-καλά συνέλθουν οι παίκτες της ελληνικής ομάδας, δέχθηκαν και τρίτο γκολ απ’ την κεφαλιά του Φλάτακερ.

Στο 36’ ο Σκόγκβολντ με εξαιρετικό κοντρόλ κι εκτέλεση έκανε το 4-0, ενώ το εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο για την ελληνική ομάδα ολοκληρώθηκε στο 44’ με το δεύτερο τέρμα του Όντεγκαρντ, έπειτα από προσπάθεια του Σκόγκβολντ στο δοκάρι.

Η Ελλάδα έδειξε ένα πρώτο σημάδι... ζωής στο 51’ μειώνοντας το σκορ με τον Τζίμα, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο ημίχρονο αντί του Γκιτέρσου. Η Εθνική Ελλάδος άρχισε σιγά-σιγά να δείχνει λίγο καλύτερη εικόνα στο γήπεδο και στο 80' μείωσε κι άλλο με τον Σταυρόπουλο που έκανε το 5-2.

Έπειτα από ένα λεπτό από ασίστ του Κυριόπουλου, ο Τζίμας σημείωσε το δεύτερο προσωπικό τέρμα του και μείωσε κι άλλο σε 5-3, ενώ στο 90'+5' ο Καλογερόπουλος έκανε το 5-4, όμως ο χρόνος που απέμενε ήταν πολύ λίγος για την Εθνική Ομάδα για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο και να φτάσει σε ένα... εξωπραγματικό come-back.

Ελλάδα (Τάσος Θέος): Μοναστηρλής, Γεωργιάδης, Καλογερόπουλος, Προδρομίτης, Δεληγιάννης, Κόττας (46’ Σταυρόπουλος), Σπυράκος, Συμεωνίδης (82' Νικολάου), Τσίκος (60’ Γκούμας), Γκιτέρσος (46’ Τζίμας), Γκολφίνος (61’ Κυριόπουλος).

Νορβηγία: (Λουίς Πιμέντα): Ρι, Μουρουγκεσαπιλαΐ, Χόπλαντ, Χάραμ (46’ Χόλτεν), Μπάσι (46’ Άντρεσεν), Ρόαλντσοϊ (62’ Μπρούσεθ), Σκόγκβολντ, Όντεγκαρντ (46’ Άας), Μπράουντε, Σίβερτσεν, Φλάτακερ (46’ Φαράας).