Απορρίφθηκε η έφεση της Νότιγχαμ Φόρεστ, παραμένει το -4

Νότιγχαμ Φόρεστ

i

©Photo by MI News/NurPhoto via Getty Images

Απορρίφθηκε η έφεση της Νότιγχαμ Φόρεστ, παραμένει το -4

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 13:06 - 07.05.2024 / Ανανεώθηκε: 18:56 - 19.05.2024

Η επιτροπή εφέσεων γνωστοποίησε πως απέρριψε την έφεση της Νότιγχαμ Φόρεστ για την αφαίρεση τεσσάρων βαθμών λόγω παραβίασης των κανονισμών της Premier League για κερδοφορία και βιωσιμότητα.

Η τιμωρία που επιβλήθηκε στη Νότιγχαμ Φόρεστ δεν αλλάζει κι έτσι οι «κόκκινοι» θα πορευτούν και θα παλέψουν για τη σωτηρία τους με -4 βαθμούς μέχρι το φινάλε της σεζόν στην Premier League.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, η επιτροπή εφέσεων αποφάσισε να απορρίψει την έφεση της αγγλικής ομάδας, διατηρώντας έτσι την αρχική ποινή αφαίρεσης τεσσάρων βαθμών λόγω της παραβίασης κανονισμών για κερδοφορία και βιωσιμότητα.

Με αυτά τα δεδομένα, η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη παρέμεινε στη 17η θέση με 29 βαθμούς και στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη. Στο τέλος της σεζόν υποβιβάζονται οι τρεις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας, ενώ μένουν ακόμη δύο αγωνιστικές, με τους «κόκκινους» να είναι το φαβορί για παραμονή στην πρώτη κατηγορία.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με τον κανονισμό, η Νότιγχαμ έπρεπε να τιμωρηθεί με αφαίρεση 6 βαθμών, ωστόσο επειδή συνεργάστηκε άμεσα η ποινή της μειώθηκε.

Τι ισχύει με το Financial Fair Play της Premier League

Η αγγλική λίγκα έχει πολύ συγκεκριμένους κανονισμούς όσον αφορά στο Financial Fair Play. Συγκεκριμένα, ορίζει ότι μία ομάδα δεν μπορεί να παρουσιάσει έξοδα για μεταγραφές που να ξεπερνάνε τα 130 εκατομμύρια σε βάθος τριετίας. Δηλαδή, πρέπει ο ισολογισμός των αγορών και των πωλήσεων ποδοσφαιριστών να είναι λιγότερος από το παραπάνω ποσό.

Η Νότιγχαμ επέστρεψε στην Premier League το καλοκαίρι του 2022 και έκτοτε έχει πραγματοποιήσει 42 μεταγραφές για τις οποίες ξόδεψε ένα ποσό που φτάνει τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Φαίνεται λοιπόν, ότι δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει πωλήσεις οι οποίες θα καλύψουν ένα μεγάλο ποσό από αυτά τα χρήματα.

Υπενθυμίζουμε πως νωρίτερα μέσα στη σεζόν είχε τιμωρηθεί και η Έβερτον για παραβίαση του Financial Fair Play. Στην ομάδα του Μερσεϊσάιντ είχαν αφαιρεθεί 10 βαθμοί αρχικά, αλλά στη συνέχεια μετά την εκδίκαση της έφεσης της επιστράφηκαν οι 4 από τους 10.

Μάλιστα, υπό τη διερεύνηση της διοργανώτριας αρχής βρίσκεται και η Μάντσεστερ Σίτι, με τους «πολίτες» να κατηγορούνται για 115 οικονομικές παραβιάσεις με την απόφαση να αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.