Όρθια στο «Τζέιμς Παρκ» η Λέστερ και ελπίζει για το «θαύμα»!

Νιουκάστλ - Λέστερ

i

© prtscr

Όρθια στο «Τζέιμς Παρκ» η Λέστερ και ελπίζει για το «θαύμα»!

Κώστας Τσιακλής 23:59 - 22.05.2023 / Ανανεώθηκε: 00:15 - 23.05.2023

Η Νιουκάστλ μπορεί να ήταν ανώτερη, όμως η Λέστερ άντεξε την πίεση, έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0) από το «Τζέιμς Παρκ» και διατήρησε τις όποιες ελπίδες της για παραμονή στην Premier League.

Champions League και με τη βούλα η Νιουκάστλ, ελπίζει μόνο σε ένα θαύμα η Λέστερ! Οι «καρακάξες» έκαναν ότι ήθελαν, όμως η μπάλα δεν τους έκανε τη χάρη και οι «αλεπούδες» πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0).

Όπως και να 'χει, οι γηπεδούχοι παρότι δεν πήραν αυτό που άξιζαν δεν τους ενδιαφέρει και πολύ, καθώς εξασφάλισαν την επιστροφή τους στους ομίλους του Champions League μετά από 21 χρόνια. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Ντιν Σμιθ παρέμεινε στη ζώνη του υποβιβασμού και πλέον θέλει νίκη κόντρα στη Γούεστ Χαμ και γκέλα της Έβερτον στην τελευταία αγωνιστική, προκειμένου να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Από το ξεκίνημα του αγώνα η ομάδα του Έντι Χόου πίεζε ασφυκτικά, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο. Έφτασε να έχει ποσοστό κατοχής 83% και 14 τελικές (έναντι 0), ενώ είχε και δύο δοκάρια με Κάλουμ Γουίλσον (41’) και Αλμιρόν (43’). Ωστόσο, το 0-0 παρέμενε...

Το σφυροκόπημα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να έχουν και τρίτο δοκάρι με τον Λόνγκσταφ στο 76ο λεπτό, αλλά το γκολ δεν έμπαινε με τίποτα. Στο φινάλε η Λέστερ βγήκε από το καβούκι της και στο 90+3' έκανε την πρώτη της τελική, με τον Καστάνιε να πιάνει ένα τρομερό γυριστό σουτ και τον Πόουπ να κάνει απίθανη επέμβαση. Έτσι, το 0-0 έμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα.